Nikah

Aksaray Belediyesi'ndeki işlemleriniz için neler yapmanız gerektiğini bu bölümde öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda bu işlemlerde hangi belgelere ihtiyaç duyduğunuzu görebilir ve belediyede doldurmanız gereken formları yazıcınızdan çıkartıp önceden hazırlayabilirsiniz.

Evlenecek çiftlerin izlemesi gereken yol.

Gerekli Belgeler:
1.)Nüfus Cüzdanı (Fotoğraflı).
2.)Muhatap Numarası (Aksaray Belediyesi Kentli Servisinden)
3.)Sağlı Raporu (Aile Hekimliği veya Özel Sağlık Kurumlarından-Fotoğraflı)
4.)Evlenme Ehliyet Belgesi (Nüfus Müdürlüğünden)
5.)Fotoğraf (3'er adetvesikalık-Yeni)

Dikkat edilmesi gereken hususlar:

•Çiftlerden birinin Aksaray Belediyesi sınırları içersinde ikamet etmesi gerekir.
•Çiftler 18 yaşını bitirmiş 19 yaşına girmiş olmalı, aksi takdirde;
•17 yaşını bitirip 18 yaşına girmiş olanlar anne-babasının izni ile,
•16 yaşını bitirmiş 17 yaşına girmiş olanlar mahkeme izni ile evlenebilir.
•Bayanlar; boşanma veya eşinin vefatının üzerinden 300 gün geçmeden evlenemezler. Bu süre ancak mahkeme kararı ile kaldırılabilir.
•Çiftlerin her ikisi de Aksaray dışında oturuyorsa ikamet ettiği il-ilçe evlenme dairesinden izin belgesi alarak müracaat etmesi gerekmektedir.
•Bayanın kendi soyadını kullanabilmesi için müracaat anında beyanda bulunması gerekmektedir. Mal ayrılığı talebi olanların noterden yaptırmış oldukları mal ayrılığı sözleşmesi getirmelidirler.
•Nikah şahitlerinin evlenecek kişileri tanıması gerekir. (Şahitler nikah esnasında TC nolu kimliklerini ibraz eder.)

Yabancı Evlilik İçin Yapılması Gerekenler:
1.)Avrupa Birliği vatandaşları için;çok dilli bekarlık belgesi,diğer ülke vatandaşları için ise;konsolosluktan valilik onaylı ya da büyükelçilikten Dışişleri Bakanlığı onaylı bekarlık belgesi getirmeleri gerekir.
2.)Kendi ülkesinden alanlar Türkçe tercümesini oradaki Türk makamlarına onaylatmak zorundadır.(apostil edilmemişse)
3.)Bekarlık belgesinde anne-baba adı geçmiyorsa onaylı doğum belgesi alınacaktır.
4.)Pasaport.
5.)Pasaporttaki bilgiler ile bekarlık belgesi ve doğum belgesindeki bilgiler bire bir uyumlu olmalıdır.
6.)Yabancı erkek veya bayan Türkçe okuma-yazma bilmiyor ise nikah esnasında yeminli tercüman getirmeleri gerekir.

NOT: 1)Evlenecek çiftlerin başvuru için hafta içi mesai saatleri içinde Evlendirme Dairesi'ne birlikte gelmeleri yönetmelik gereği zorunludur.
2)Evraklar ilgili kurumdan alındığı tarihten itibaren 6 (altı) ay geçerlidir.

İletişim Tel : ( 212 60 05 )

İlgili Hizmet

Başlıkları