Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Tüm yurtta olduğu gibi Aksaray’da da Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Aksaray Şehitliği'nde düzenlenen törende Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Koçak tarafından Şehitlik Anıtı’na çelenk bırakıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Abdulhamit Han Fen Lisesi tarih öğretmeni Mustafa Türker, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Abdulhamit Han Fen Lisesi öğrencilerinin Çanakkale Zaferi ile ilgili şiirler okuduğu programda, Vali Aykut Pekmez Şehitlik defterini imzaladı.

Vali Pekmez Türk milletinin, Çanakkale’de özgürlük, vatan ve ezan için gerektiğinde neleri feda edebileceğini kanıtladığı belirtti.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Çanakkale’nin bir milletin yeniden dirilişinin destanı olduğunu açıklayarak “Millet olarak, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla vatanımızı savunan aziz şehitlerimizi daima minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

Şehitler için saygı atışının yapıldığı törende, Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir, şehit aileleri, gaziler ve öğrenciler ile şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı.  Şehitler adına fidan dikimi ve edilen duanın ardından tören sona erdi.

Eklenme Tarihi: 20.03.2017