RECEP TAYYİP ERDOĞAN GİBİ DÜNYA LİDERİ YETİŞTİREN İMAMHATİP OKULLARININ ÖNÜNDE HİÇ BİR ENGEL KALMADI

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Önder İmam Hatipliler Derneği olarak düzenlenen Önder Eğitim ve Kültür Fuarı açılış törenine katıldı.

Açılış öncesi mehter takımı eşliğinde Aksaray Belediyesi önünden 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'na yürüyüş yapıldı. Daha sonra fuarın açılışı gerçekleştirildi.

AKİMDER (Aksaray İmam Hatipliler Derneği) Başkanı Kuddusi Bakar fuar açılışında yapmış olduğu konuşmasında, “Bizler imam hatip mezunları derneği olarak imam hatip okullarımıza, mezunlarımıza Aksaray’ın tanıtımına yönelik çalışmalar yapıyoruz bu çalışmalarımız mütemadiyen sürecek. Bu kapsamda eğitim ve kültür fuarımızı düzenledik.

Fuarın amacı 4 ve 8 sınıf öğrencilerimize, fuarı ziyaret ettirerek, imam hatiplilerin 28 Şubat öncesi nasıl bir başarı elde etmişse cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi bir dünya lideri çıkarmışsa, şimdide önünde hiçbir engel kalmadığını her alanda her branşta başarılı çalışmalar yaptığını okulların tercih edilmesi noktasında öğrencilerimize göstermek istiyoruz. Ayrıca her programda desteğini esirgemeyen, her türlü destek sağlayan Aksaray Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı ’ya teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı, Fuar açılışından duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi; “Aksaray’ımız he alanda kabuğunu kıran ve güzel etkinliklere ev sahipliği yapan bir il konumuna geldi. Bu anlamda bizler sadece belediyemiz olarak değil, sivil toplum kuruluşlarımız, derneklerimiz, milli eğitimimiz olarak birçok noktada yaptığımız çalışmalarla bunları taçlandırıyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz bu güzel nesiller yetiştiren, Cumhurbaşkanımızı yetiştiren böyle güzel ve güzide okulların daha çok açılması ve bunların her türlü yapılanmasında da bizler belediye olarak başkanlarımız ve diğer sivil toplum kuruluşları da katkılar yapmak suretiyle en iyi noktaya geleceğine inanıyorum. Açılışta emeği gecen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Fuarda, imam hatip lisesi öğrencileri tarafından yapılan çalışmalar sergilendi. Özellikle 15 Temmuz resim sergisi katılımcılar tarafından ilgi gördü.

Fuarı gezen Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, öğrencilerin proje hazırladığı stantları tek tek ziyaret etti ve ok atıcılığı standında ok attı. Başkanın ilk oku hedefi bulamazken ikinci oku hedefe yakın isabet etti.

Yöresel halk oyunları ekibi ile Kafkas oyun ekibinin mini birer gösteri sunduğu açılışa Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin,  İl Milli Eğitim Müdürü H. Ömer Kartal, kurum amirleri ve sivil toplum örgüt temsilcileri ve davetliler katıldı.

Eklenme Tarihi: 15.05.2017