BAŞKAN YAZGI, ALT YAPI ÇALIŞMALARIMIZ ŞEHRİN HER YERİNDE DEVAM EDİYOR

YAVUZ SULTAN SELİM MAHALLESİNDE KANALİZASYON ÇALIŞMASI

2016 yılında sözleşmesi yapılan ancak projelerdeki tadilat ihtiyacı nedeniyle bir süre askıda kalan Yavuz Sultan Selim Mahallesi kanalizasyon şebeke yapım işine Mayıs 2017’de kaldığı yerden başlandı.

Projede oldukça derin olan şebeke hatları proje tadilatı ile azami 3 metre derinliğe göre revize edildi. Bu sayede imalat hızlı ve kaliteli hale gelirken, diğer yandan hatlara yeraltı suyu karışma ihtimali azaltıldı.

Yavuz sultan mahallesinde devam eden alt yapı çalışmaları ile ilgili konuşan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray’da örnek bir belediyecilik anlayışı sergilemek için çalışmalara yoğunluk verileceğini belirten Yazgı, ekiplerimizle birlikte devam eden çalışmalarımızı titiz bir şekilde yürütüyoruz. Vatandaşlara daha iyi hizmet sunmak için yapılan alt yapı çalışmaları şehrimizin her alanında farklı yoğunluklarla devam etmektedir. Büyüyen Aksaray’ın alt yapı ve üst yapı sorunlarını önemsiyoruz. Bu doğrultuda amacımız gerekli desteği vererek sorunların çözümü için çalışmaları tüm hızıyla devam ettirmektir ‘ dedi.

Proje kapsamında müteahhit firma tarafından bugüne kadar 7.040 metre ahşap iksalı, 5.450 metre çelik panolu olmak üzere toplamda 12.490 metre şebeke hattı yapıldı. Toplamda 29.185 metre şebeke hattının bu sene içinde tamamlanması planlanıyor.

2018 yılı içinde ise 10 adet terfi merkezi ve yaklaşık 8.000 metre terfi hattının tamamlanarak tesisin işletmeye alınması planlanıyor.

Eklenme Tarihi: 10.08.2017