BAŞKAN YAZGI, AFRİN GAZİSİNİ ZİYARET ETTİ “GAZİ, VATAN SEVGİSİNİN SEMBOLÜDÜR”

BAŞKAN YAZGI, AFRİN GAZİSİNİ ZİYARET ETTİ

“GAZİ, VATAN SEVGİSİNİN SEMBOLÜDÜR”

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı Belediye Meclis üyelerinden oluşan heyet ile geçtiğimiz günlerde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin Kuzeyinde, Afrin bölgesine yönelik yürüttüğü Zeytindalı Harekatı kapsamında, Afrin Merkezinde ki operasyonda El Yapımı Patlayıcı (EYP) infilak etmesi sonucu yaralanan Aksaraylı Piyade Komando İhsan Arslan’ı ziyaret etti.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ziyaret esnasında yaptığı konuşmasında, Mehmetçiğin Afrin’de destan yazdığını ifade ederek, “Yiğitlerimiz Zeytin Dalı Harekâtı ile sınır ötesinde çok başarılı bir operasyona imza attı. Hiçbir sivilin burnu bile kanamadan 4 binin üzerinde terörist etkisiz hale getirildi. Vatan uğruna verilen bu mücadelede şehit düşen Mehmetçiğimize rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Bugün Afrin Gazimiz İhsan Arslan’ı ziyaret ettik. Anlattıkları ile bizi gururlandırdı. Bu bayrak, bu vatan, bu millet, bu devlet uğruna şehitlik de, gazilik de büyük bir şereftir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ve kararlı duruşu ile Mehmetçik, vatanına göz diken hainlerin kökünü kazıdı” diye konuştu.

Gazi İhsan Arslan “Zeytin Dalı Harekâtı’nın yürütüldüğü Afrin, çok şükür ki terörden temizlendi. Televizyondan izlediğimiz kadarıyla Tel Rıfat’ın terörden temizlenmesi hedefleniyor. İnşallah ben de orada olurum. Türk halkı ve askeri herkese yardım elini uzatır. Afrin alındı ama eminim ki oradaki silah arkadaşlarım bir sonraki harekâtı bekliyorlar. Bu Menbiç, Tel Rıfat veya Rakka olabilir. O açıdan büyük heyecan duyarak yeni harekâtın başlamasını ümit ediyorlar. Arkadaşlarım bölgeyi terör unsurlarından temizlemeye yemin etti. Vatanımızı ve milletimizi korumak için bu yolda herkes canını seve seve verecektir. Sağ kolumda kırıklar var, kalça kemiğim, sol bacağım kırık, elimde ve yüzümde yanıklar var ama hepsi vatan için feda olsun. Tekrar olsa yine kendimi feda ederim” Dedi.

Ziyarette Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Piyade Komando İhsan Arslan’a çiçek ve ulu cami minyatürü hediye etti.

Haluk Şahin Yazgı