HİZMET-İŞ SENDİKASININ 7. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

HİZMET İŞ SENDİKASINDA NEDİM DENİZ GÜVEN TAZELEDİ

HAK-İŞ KONFEDERASYONU GENEL BAŞKANI MAHMUT ARSLAN

“TAŞERON YASASI CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK REFORMUDUR”

“BELEDİYE BAŞKANI HALUK ŞAHİN YAZGI SAYESİNDE HAK-İŞ AKSARAY’DA DAHA DA GÜÇLENDİ VE BÜYÜDÜ”

BELEDİYE BAŞKANI HALUK ŞAHİN YAZGI

“İŞÇİYE SAHİP ÇIKAN BELEDİYEYİZ”

Hak-İş Konfederasyona bağlı Hizmet-İş Sendikasının 7. Olağan Genel kurulu Ağaçlı Melendiz otelde gerçekleşti. Genel kurul sonrasında tek liste halinde gidilen seçimde sendika Başkanı Nedim Deniz güven tazeledi. Kongreye katılan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı sayesinde sendikamız Aksaray’da daha da güçlenerek büyümüştür” dedi.

Genel kurula Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, AK Parti Milletvekili Mustafa Serdengeçti, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanvekili Av. Hüseyin Öz, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, HAK-İŞ Aksaray İl Başkanı Nedim Deniz, İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, HAK-İŞ Antalya İl Başkanı Muhammed Talha Kandil, HAK-İŞ Yozgat İl Başkanı Ferman Zararsız, HAK-İŞ Kayseri İl Başkanı Serhat Çelik, HAK-İŞ Kırşehir İl Başkanı Hızır Gürler, Hizmet-İş Sendikası yönetim kurulu üyeleri, delegeler ve basın mensupları katıldı.

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Hizmet İş Sendikası İl Temsilcisi Nedim Deniz, kurul toplantısının şimdiden hayırlı olmasını diledi.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye’nin gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. ABD, İngiltere ve Fransa’nın Esed rejimine karşı düzenlediği hava operasyonuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

28 şubat sürecinde yaşanan sıkıntılarını aktaran Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, taşeron işçilerin kadroya geçirilmesinin Cumhuriyet tarihinde yapılan en önemli reformların başında geldiğini söyledi.

BELEDİYE BAŞKANI HALUK ŞAHİN YAZGI’YA TEŞEKKÜR ETTİ

‘Aksaray’daki Çalışmalarımız 25 Yıldır Devam Etmektedir’ diyen HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Aksaray HAK-İŞ Konfederasyonumuz için anlam ifade eden köklü yerlerden bir tanesidir. HAK-İŞ olarak Aksaray ilimizdeki çalışmalarımız 1994 yılından bu yana sürüyor. Aksaray ilindeki çalışmalarımız ilk olarak Aksaray Belediyesi ile başlamıştır ve 25 yıldır devam etmektedir” dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın ortaya koyduğu yeni yaklaşımla HAK-İŞ’in Aksaray’da daha da güçlenerek ve büyüyerek yoluna devam ettiğini vurgulayan Arslan, “Bize ve Aksaray ilimize karşı gayret ve çabasından dolayı Aksaray Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkürlerimi iletiyorum. Taşerondaki arkadaşlarımızın belediyeye geçmesiyle beraber çalışan arkadaşlarımızın sendikalı olmasının önünü açtığı için kendisine ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HAK-İŞ’in Türkiye’nin en büyük işçi örgütlerinden bir tanesi olduğunu anımsatan Arslan, “HAK-İŞ olarak bugün 650 bin üyemiz ve 22 sendikamızla Türkiye’nin en büyük işçi örgütlerinden birisiyiz. Ancak bulunduğumuz konumla hiçbir zaman yetinemeyiz. Her zaman daha iyi olmak için çaba ve gayretimizi sürdüreceğiz. Çünkü HAK-İŞ daha güçlü olmalı ve bu şekilde yoluna devam etmelidir” diye konuştu.

ŞEHRİMİZİ TEK BAŞIMIZA YÖNETMİYORUZ

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, kongrenin hayırlı olmasını diledi. Konuşmasının devamında ise “Bizim yönetimin anlayışımızın en başından beri diyoruz ki, Biz bu şehri tek başımıza yönetmiyoruz. Şehrimizde yaşayan herkesin memnuniyet duyması ve onların hayır duaları almak birinci önceliğimiz olmuştur. Yol yağıyoruz, asfalt yapıyoruz, temizlik yapıyoruz, şehri güzelleştirmek için çiçek ekiyoruz, proje yapıyoruz hizmet sunuyoruz. Bunları yaparken gece gündüz demeden fedakârlığı sonuna kadar gösteriyorsunuz. Teşekkür ediyorum. Bizler ziyarette ettiğimiz mahallelerde insanlarımızdan aldığımızdan olumlu cevaplar bizlere moral ve çalışma şevkini arttırıyor. Daha fazla iş yapmak ve daha fazla hizmet sunmak istiyoruz. Biz çalışma şartlarının en iyi olması için çalışıyor ve sendikamızın yanındayız.

850 işçimizi kadroya aldık. Taşeron yasasını hayata geçiren Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımıza, Bakanımıza, Sendika Başkanlarımıza tekrar teşekkür ediyorum. İşçilerimiz görev ve sorumlukları gereği çalışmalarını şimdide sürdürüyorlar.

Diğer bir husus işçi sendikamızla yaptığımız görüşmemizdir. Göreve geldiğimiz andan itibaren işçilerimizi ilgilendiren iş sözleşmemizi yaptık. Helali hoş olsun tabi ki. Çünkü alın teri kutsaldır. İşçilerimizle beraber çalışmak ve şehri en iyi noktaya getirmek sizlerin sayesinde olmaktadır. İşçilerimize  göstermiş oldukları fedakâr çalışma ve verdiği emeklerden dolayı teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Mustafa Serdengeçti ise “Bugün altın teri ile ekmeğini kazanan insanların arasından olmaktan mutluluk duyuyorum. Alın terinin olduğu yerde rahmet vardır. Rahmetin olduğu yerde bolluk bereket vardır.  Sizlerin içinden biri olarak kendimi ailemin yanında olduğumu hissettiriyorsunuz.

HAK-İŞ bundan önce olduğu gibi bugünde ve her zaman işçilerin yanında yer almıştır. Taşerona kadro yasası geldiğinde zaten kavga ve gürültü etmeden görüşme sağlamış ve çözüm yolu üretmiştir. Özelliklede kamu kadrosuna alınma konusunda HAK-İŞ Başkanımızın katkıları olmuş ve emek vermiştir. İşçinin yanında olmayı sürdürmüştür” dedi.

Siyonist devletlerin Ortadoğu’da faaliyetlerinden bahseden Milletvekili Mustafa Serdengeçti, hak ve adaleti savunanların her daim kazanacağını ifade etti. HAK-İŞ’in ise işçilerin yanında yer alırken zaman milli irade ve milletin yanında olmayı sürdürdüğünü açıkladı.

Olağan Genel Kurulda tek liste hâlinde gidilen seçimde Hizmet İş Sendikası İl Temsilcisi Nedim Deniz, tekrar başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Eklenme Tarihi: 16.04.2018