EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ EK 200 YATAKLI HİZMET BİNASININ TEMELİ ATILDI

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BÜNYESİNDE HİZMET VERECEK 200 YATAKLI EK BİNANIN TEMELİ ATILDI

Temel atma töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Cengizhan Kılıçaslan, son 6 ayda sağlık sektöründe ciddi yol kat ettiklerini belirterek, “28 Mart’ta 400 yataklı hastanemizin teslim aldık. İnşallah şimdi temizliğine başladık. 2 ay içinde bitireceğiz ve taşınacağız. Tefrişatımız yüzde 90 olarak tamamlandı. En son malzemeler 20 Haziran’da gelecek. 200 yataklı binamız ile birlikte toplam 800 yatağa ulaşacağız. Son 6 aydır Aksaray’da sağlıkta dönüşüm kapsamında çok büyük yol aldık” dedi.

Milletvekili ve Adayı Mustafa Serdengeçti, sağlıkta hizmet kalitesinin bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösterdiğini söyleyip, yeni yapılan 400 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesin işaret etti ve “Görüyorsunuz temel atıldığı andan itibaren Hastanemiz hızla yapılaştı ve şimdi açılacak. Yetmedi ek olarak 200 yatak daha ilave ediyoruz. Bütün bunlar Aksaraylı hemşerilerimizin daha rahat sağlık hizmeti alması için” dedi. Türkiye’nin sağlıkta nereden nereye geldiğini örnekler vererek açıklayan Milletvekili Mustafa Serdengeçti, doktor olduğu için bunu en iyi yaşayanlardan birinin de kendisi olduğunu açıkladı. Mesleği gereği her zaman Aksaraylıya hizmet etmek için gayret ve çaba sarf ettiğini söyleyen Milletvekili Serdengeçti, bundan sonrada aynı gayreti göstereceğini ifade etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Milletvekili İlknur İnceöz, 16 yıllık AK Parti iktidarının insan hayatına verdiği değer ve önemin ortada olduğunu dile getirerek, Türkiye’de her alandaki dönüşümün 16 yıllık mimarının AK Parti olduğunu, 16 yıl öncesine bakıldığında nereden nereye gelindiğinin daha iyi anlaşılacağını belirtti.

“İnsanı yaşat ki devlet yücelsin” mantığıyla siyaset yaptıklarını ve hizmet üretebilmek için çalıştıklarını ifade eden İnceöz, şunları kaydetti: “İnsanların cebinde parası olmadığı zaman hastane kapılarında yüzlerine bakılmadığı dönem, ölülerini dahi alamadıkları dönemler 16 yıl öncesinin Türkiye manzarasıydı. O dönemde anlatılırdı. Avrupa’da insan hayatına şöyle değer veriliyor, hastaları için helikopterler gönderiliyor, uçaklar gönderiliyor denilirdi. Bugün 18 yaşına kadar herkesin sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilmesi dahil olmak üzere eskiden sadece cebinde parası olan insanların gidebileceği nitelikli hastaneler, zengin fakir ayrımı olmaksızın insan olması üzerinden vatandaş olması mantığı üzerinden, artık herkesin erişebileceği bir merkez haline geldi”

Sağlık sektörünün önemine değinen Aksaray Valisi Aykut Pekmez de, “Devletimizin muhakkak birçok önemli görevi var ama insan sağlığı devletimizin en önemli hizmetlerinin en başında geliyor. Son yıllarda ülkemizde yapılan sağlık sektöründeki gerek fiziksel, gerek teknolojik ve gerekse personelin nitelik ve niceliğinin artırılması ile ülkemiz Allah’a şükür bugün dünyanın en önemli, en modern sağlık sektörlerinden birinin sahibi haline gelmiştir. Bugün birçok batı ülkesinden hastalar muayene ve tedavi için ülkemize geliyor. Bu da gösteriyor ki, ülkemiz şu anda sahip olduğu modern sağlık sistemi ile birçok batı ülkesinden daha modern bir sağlık sistemine sahip” diye konuştu.

Açılışa hazırlanan Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde düzenlenen temel atma törenine Vali Aykut Pekmez, AK Parti Grup Başkanvekili ve Milletvekili adayı İlknur İnceöz, Milletvekilleri ve adayları Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Seyfullah Sarıgül, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, AK Parti Milletvekili adayı Muhammed Aktaş, MHP Milletvekili adayı Ramazan Kaşlı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Emin Kılıç, ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, OSB Müdürü Ayhan Ermiş, İl Sağlık Müdürü Cengizhan Kılıçaslan, Sultanhanı İlçe Belediye Başkanı Fahri Solak, Aksaray Belediyesi Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri, Sağlık Camiası ve davetliler katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından ek 200 yataklı hizmet binasının temeli Vali Aykut Pekmez, AK Parti Grup Başkanvekili ve Milletvekili adayı İlknur İnceöz, Milletvekilleri ve adayları Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Üniversite Rektörü Yusuf Şahin,  AK Parti Milletvekili adayı Muhammed Aktaş ve MHP Milletvekili adayı Ramazan Kaşlı’nın butona basmasıyla gerçekleştirildi.

Temel atma töreninin ardından Fatih Mahallesinde yaklaşık 6 ay önce hizmete açılan Muzaffer Çakır Semt Polikliniğinin açılışı gerçekleştirildi.

Muzaffer Çakır Semt Polikliniğini yapan hayırsever iş adamı Muzaffer Çakır’ın teşekkür plaketini Vali Aykut Pekmez, hayırsever iş adamı adına oğullarına teslim etti.

Ayrıca Semt Polikliniğin yapılmasına sağladığı destekten dolayı Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkür plaketini yine Vali Aykut Pekmez tarafından verildi.

Haluk Şahin Yazgı