AVRUPALI EĞİTİMCİLER BAŞKAN HALUK ŞAHİN YAZGI’YI ZİYARET ETTİLER

AHMET CEVDET PAŞA SOSYAL BİLİMLER LİSESİ GENÇLİK KULÜBÜ GENÇLİK PROJESİ KAPSAMINDA AB’Lİ EĞİTİMCİLER AKSARAY’A GELDİLER

Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi‘nin Migration in the Past, the Present and the Future - Problems and Opportunities(ÜLKELER ARASI GÖÇLERİN DÜNÜ BUGÜNÜ VE GELECEĞİ-SORUNLAR VE FIRSATLAR) isimli projesi kapsamında Almanya, Polonya, İtalya, Fransa ve Estonya’dan 12 öğretmen ve 24 öğrenciden oluşan proje grubu 5-9 Mayıs 2014 tarihleri arasında ziyarette bulunmak üzere Aksaray’a geldiler.

Proje kapsamında Okul Müdürü Dilek Demirkan, İngilizce öğretmenleri Mehmet Üçler İlik, Halil İbrahim Ünal ve 12 ülkeden gelen öğretmen grubu Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı makamında ziyaret ederek karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

Projelerin yasal temsilcisi olan Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi İngilizce Öğretmeni Mehmet Üçler İlik, Halil İbrahim Ünal ve Okul Müdürü Dilek Demirkan, okullarında yabancı dil eğitimini geliştirmek açısından daha çok proje de yer alacaklarını ifade ettiler. Daha önce de proje kapsamında Fransa ve Estonya ‘ya yaklaşık 29 kişi ile ziyaret ettiklerini bu kez de ev sahipliği görevini kendilerinin üstlendiğini belirttiler.

Başkan Haluk Şahin Yazgı, AB’li eğitimcilerinin ziyaretlerden memnun olduğunu ifade ederek “30 Martta yapılan seçimlerde Belediye Başkanı seçildim. Bu arada Türkiye’deki en genç ikinci belediye başkanıyım. İnşallah memleketimize en güzel şekilde hizmet etmenin gayretinde olacağız. “dedi.

Başkan Yazgı, Avrupa Birliği ülkeleriyle yapılan ziyaretlerin ayrı ülke insanlarının birbirini yakından tanımasına vesile olduğunu ifade ederek “Ben öncelikle Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi yöneticilerini böyle güzel bir projeden dolayı tebrik ediyorum. Bu tür projeler Avrupa Birliği Ülkeleri ile Türkiye arasında çok önemli dostluklara vesile oluyor. İnsanların ve toplumların birbirini daha iyi tanımasına neden oluyor. O açıdan ben bu tip programları gerçekten çok önemsiyorum. Bu projeye katkı sağlayan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi

Yapılan görüşmelerin ardından Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, misafirlere birer fincan takımı hediye etti. Avrupalı eğitimciler ziyaret sonrası Başkan Yazgı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tarih: 2018-10-26 21:50:43