BAŞKAN HALUK ŞAHİN YAZGI DÜNYA YAZILIM ŞAMPİYONU GAMZE ORUÇ’U TEBRİK EDEREK AKSARAY ADINA TEŞEKKÜR PLAKETİ VERDİ

DÜNYA ŞAMPİYONU ORUÇ “ BU BAŞARIMI AKSARAY’IMA ARMAĞAN EDİYORUM”

Aksaray Üniversitesinin Geleneksel Bilim Sanat Kültür ve Bahar Şenliği başladı. Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ASÜ’de yapılan Şenliğe, Dünya Yazılım Şampiyonu olan Aksaraylı Gamze Oruç’u da davet etti.

Açılış töreni sırasında kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, en çok konuşmayı hak eden kişinin Dünya şampiyonu Gamze Oruç olduğunu ifade ederek konuşmasını yapmak üzere Oruç’u sahneye davet etti.

Dünya Yazılım Şampiyonu Aksaraylı Gamze Oruç Aksaray Üniversitesinde yaptığı konuşmada duygularını şu şekilde dile getirdi. “Ben Belediye başkanımızın daveti ile buraya geldim. Şunu görüyorum ki burada bana verilen değer ve ilgiden dolayı doğru yolda olduğumu ve projelerimi daha iyi alanda gerçekleştirebileceğimi düşünüyorum Şu an Akdeniz Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığında Proje danışmanı olarak çalışıyorum. Bana çok güzel projeler yapabileceğime inandığı için ve bana imkânlar sunduğu için ona ayrıca teşekkür ediyorum. Ve son olarak bu başarımı Aksaray’ıma armağan ediyorum.”

Başkan Haluk Şahin Yazgı, Aksaraylı Dünya Şampiyonu Gamze Oruç’a teşekkür ederek

“ 2013-2014’de Microsoft’un düzenlemiş olduğu “Uygulamalı Geliştirme Yarışmaları”nda 4 kez Dünya birincisi olarak Aksaray’ımızı büyük bir başarı ile temsil eden Gamze Oruç kardeşimizi kutluyorum ve eğitim hayatı boyunca başarılarının devamını diliyorum.”dedi ve Aksaray halkı adına Teşekkür plaketi verdi.

Tarih: 2018-10-26 21:50:43