“DELİLER” FİLMİNİN AKSARAY’DAKİ GALASI MUHTEŞEM OLDU

BAŞKAN YAZGI, “DELİLER” FİLMİ AKSARAY’IMIZI EN GÜZEL ŞEKİLDE TANITIYOR”

Aksaray’da çekilen ve Kazıklı Voyvoda Vlad Tepeş’in Osmanlı Sarayı’na uzanan hikâyesinin anlatıldığı ’Deliler Fatih’in Fermanı’ adlı film için İstanbul’dan sonra Aksaray’da da gala düzenledi.

Park Site AVM ve NORA CİTY AVM’de düzenlenen iki ayrı gala programı çok büyük ilgi gördü. Aksaraylı sinemaseverler tamamı Aksaray’da çekilen filmin galasına büyük ilgi gösterdiler.

‘Deliler Fatih’in Fermanı’ filminin oyuncularından Cem Uçan, İsmail Filiz, Gülşah Şahin, Mehmet Ali Karakuş, Batın Uçan ve Namık Rüstem Khanlı Aksaray’a gelerek sinemaseverlerle buluştu.

Park Site AVM’de Film gösteriminden önce hayranlarıyla buluşan ve bir açıklama yapan Cem Uçan, çok zor bir set dönemi geçirdiklerini belirterek, “Türkiye genelinde çok büyük bir ilgi var filme. Ama artık biz de bir Aksaraylı olduk. Aksaray’da çekildiği için film ondan dolayı da çok büyük bir etki var tabii. Çok zor bir set dönemi geçirdik. 8 hafta boyunca çok yoğun ve sert sahneler çektik, çok yorulduk ama emeğimizin karşılığını fazlasıyla görürüz. Allah razı olsun herkesten. Aksaray bizim ikinci memleketimiz gibi oldu. Biz buraya gelirken artık evimize geliyor gibiyiz. İnşallah bundan sonra Aksaray’da filmin dizisini de çekeriz. Uzun zamanlar burada kalma imkânı buluruz” dedi.

Deliler Filminin Aksaray’da çekilmesinde çok büyük katkıları olan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise "Yaklaşık 1,5 sene önce başladı bu filmin serüveni. Cem bey ekibi ile birlikte Aksaray’ımızı, belediyemizi ziyaret ettiğinde “Deliler” adı altında bir film çekeceklerini ve bunun için Türkiye’nin birçok yerini gezdiklerini ama Aksaray’ı çok beğendiklerini, bu doğal platoda film çekmek istediklerini söyleyince bizler gerçekten çok mutlu olduk. Çünkü Aksaray’ımızda böyle bir film çekilmesi, bu film için Aksaray’ımızın doğal güzelliklerinin seçilmesi bizleri memnun etti. Bizler de o andan itibaren Cem Bey ve ekibine bütün desteklerimizi vererek bu filmin tamamının Aksaray’da çekilmesine vesile olduk. Ben başta kendisine ve çok kıymetli ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BU FİLMİN BÜTÜN MALZEMELERİ VE FİGÜRAN OYUNCU İHTİYAÇLARI AKSARAY’DAN KARŞILANDI ”

Filmin Aksaray’a ve tanıtımına büyük katkılar sağladığını belirten Başkan Yazgı, "Bu filmdeki bütün detaylar, burada oynayan bütün figüranlar tamamen Aksaray’ın çocuklarıdır. Yine burada çekilen, burada kullanılan malzemelerin hepsi de Aksaray’daki esnaflarımız tarafından tedarik edilmiştir. Dolayısıyla şehrimizin en iyi şekilde tanıtılması vesile olduğu için teşekkür ediyorum. Muhteşem bir film oldu. Bütün Aksaraylı hemşerilerimizi ve tüm Türkiye’deki herkesi seyretmeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra Park Site AVM ‘deki bütün sinema salonlarında “Deliler” filmi oynatıldı vatandaşlar filmi ücretsiz izlerken filmin başrol oyuncuları salonlara girerek sinemaseverlere sürpriz yaptılar. Sanatçı Cem Uçan “ Aksaray’a ve Aksaray halkına bizlere sahip çıkıp destek verdiği için çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız sizleri çok seviyoruz” diyerek duygularını dile getirdi.

Filmin ikinci gala programı ise NORA CİTY AVM’de gerçekleştirildi. Programa, Aksaray Valisi Ali Mantı, eşi Işıl Mantı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, protokol üyeleri, STK temsilcileri, Oda Başkanları ve binlerce Aksaraylı sinemasever katıldı.

Oyuncular ve protokol üyeleri  “Deliler” filmini aynı salonda izlediler. Film sonrası Aksaraylı sinemaseverler filmde rol alan sanatçılarla hatıra fotoğrafı çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.

Haluk Şahin Yazgı