HIDIRELLEZ ŞENLİKLERİ AKSARAY’DA COŞKU İLE KUTLANDI

BAŞKAN YAZGI’DAN ANLAMLI MESAJ

“BERABERLİĞİMİZİ, KARDEŞLİĞİMİZİ, DOSTLUĞUMUZU YAŞATMAK ZORUNDAYIZ”

“insanların birlik ve beraberliğini sağlayan temel taşların hem yaşanılması hem de gelecek nesillere aktarılması oldukça önemlidir.”

Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Aksaray’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kılıçaslan parkında düzenlenen kutlama törenine Vali Şeref Ataklı, Alay Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,   daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Vali Şeref Ataklı “ Hıdırellez Anadolu’muzda yaygın şekilde kutlanmakta olan bir geleneğimizdir. Kültürümüzdür.  Bu hıdrellezin bolluğa, bereketliğe, birliğe, dayanışmaya vesile olmasını temenni ediyorum tüm vatandaşlarımızın Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramını kutluyorum.”dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’da yaptığı konuşmada Hıdırellezin önemine dikkat çekerek şunları söyledi “Hıdrellez nasıl ki kardeşliği, dostluğu, yeniden canlanmayı ve hayata geçmeyi gösteriyorsa bizde tüm kardeşlerimizle birlikte bu kardeşliği ve dostluğu yaşatmak zorundayız. Anadolu’da yaşayan insanların birlik ve beraberliğini sağlayan temel taşların hem yaşanılması hem de gelecek nesillere aktarılması oldukça önemlidir.

Bu coğrafyada bizleri biz yapan bu kültürümüze sahip çıkmalıyız. Toplumları toplum yapan ayakta durmalarını sağlayan çok önemli günler ve tarihe not düşülmesi gereken anlar vardır. Bizim tarihimizde de bu zenginlikler ve önemli günler oldukça fazladır. İşte Hıdırellez zengin kültür mirasımızın çok değerli günlerinden biridir. Hıdrellez dünyanın tabiatın yeniden uyanışıdır. Ülkemizin kültür yapısını tarih mirasını zenginliğini ebru sanatına benzetiyorum. Çünkü ebru sanatında iç içe geçmiş renkleri birbirinden ayıramazsınız ülkemiz ve Aksaray’ımız kültürü ve değerleriyle bir ebrudur. Birbirinden ayrılmaz bir renklerden oluşmuş anlamlı bir bütünden oluşmaktayız. Toplum olarak büyük Türkiye idealine ulaşma noktasında birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diler bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramını kutlarım.”

Yapılan konuşmaların ardından program, folklor gösterileri ile devam etti.  Mahalli şairler şiir okudu, sanatçılar şarkı ve türküler söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcularının gösterisinin ardından program, Aksaray belediyesinin vatandaşlara geleneksel bulgur pilavı (Hedik) ikram etmesiyle sona erdi.

Tarih: 2018-10-26 21:50:43