KADIN VE DEMOKRASİ DERNEĞİ AKSARAY ŞUBESİNİN AÇILIŞINDA KONUŞAN BAŞKAN YAZGI “TOPLUMU AYAKTA TUTAN EN ÖNEMLİ UNSUR KADIN VE AİLEDİR”

KADIN VE DEMOKRASİ DERNEĞİ AKSARAY ŞUBESİNİN AÇILIŞINDA KONUŞAN BAŞKAN YAZGI “TOPLUMU AYAKTA TUTAN EN ÖNEMLİ UNSUR KADIN VE AİLEDİR”

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) 45. temsilciliğini Aksaray'da açtı.

Kültür Park Gala Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe KADEM Genel Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Aksaray Valisi Ali Mantı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, AK Parti Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, Ak Parti Belediye Başkan Adayı Evren Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Ağır Ceza Reisi ve Aksaray Adalet Komisyonu Başkanı Sayın Seyfullah Sarıgül, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, daire müdürleri, sivil toplum örgütü başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Programa katılan KADEM Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, yaptığı konuşmasında kadınların önemine değindi.

KADEM Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, “Malumunuz yerel seçimler yaklaşıyor. Bu bağlamda KADEM olarak kadınlarımızın siyasete aktif katılımının biz tüm gücümüzle destekliyoruz, teşvik ediyoruz. Yakın tarihimizde toplumumuzun her kesiminden kadının demokrasi sürecine katılım göstererek nasıl büyük başarılara imza attıklarına hep birlikte şahit olduk. Ülkemizin her bir köşesinde toplumsal kalkınmanın daha da iyi noktalara gelmesi için kadınlarımızın siyasete aktif katılımı kaçınılmazdır. Yalnızca aile hayatı değil, hayatın her alanı kadınlar ve erkekler için müşterek ise, karar verme mekanizmaları da müşterek olmalıdır. Bu fikirleri bugün Aksaray’a bir tohum olarak bırakıyoruz. İnanıyorum ki kısa zamanda bunlar filiz verecek, tüm temsilciliklerimiz gibi Aksaray temsilciliğimiz de örnek projelere imza atacaktır. Aksaray’ın kadınları artık çok büyük bir ailenin KADEM ailesinin bir parçasıdır." İfadesini kullandı.
          Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise yaptığı konuşmada Aksaray’da kadınlara yönelik birçok hizmeti gerçekleştirdiklerinin altını çizerek şunları söyledi

“ Bugün burada KADEM’in açılması ile ilgili aslında burada ne kadar güzel bir potansiyel olduğunu inşallah sizlerde göreceksiniz. Bizler Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde belediye başkanlığımızı gerçekleştiriyoruz. 5 yılımı tamamlamak üzereyim. İlk başta ve sonunda da söylediğim şu; bir yeri yönetirken önce ailenizden başlarsınız. Eşiniz sizin için en büyük destektir. Çünkü kadınlara sizler değil önce eşinizle ulaşırsınız. Eşimin de o zamanlardan söylediği şey şuydu kadınlarımızı hem toplumsal hem sosyal hayata daha çok katılabilsin. Yapacağı el emeği ürünlerini daha güzel sergilenebilmesi için çalışma ve çaba sarf etmek. Biz Elhamdülillah 5 sene içinde bunları gerçekleştirdik. Birçok yerden hayır duası alıyoruz. Hanımeli diye bir Pazar açtık. Kadınlarımız kendi evlerinde yapmış oldukları ürünleri pazarda satışa sunuyorlar. Ailelerinin bütçelerine ciddi bir katkıda bulunuyorlar. Onun dışında şehit ailelerimiz ve engelli vatandaşlarımızla ilgili birçok çalışmalar gerçekleştirdik. Daha önce sosyal aktivite olarak kadınlarımızın bir tane yeri varken 5 sene de 6 tane yer açtık. Özellikle iki tanesi devasa yerler. İçinde hamamı, havuzu, fitnes salonu, spor salonları ile kendi el becerilerini gerçekleştirebilecekleri alanlarda bulunuyor.

Amacımız şuydu; Kadınlarımızı daha çok sosyal hayata katmak ve onların ayakta durmalarına daha çok destek vermektir. Çünkü sizlerin de bahsettiği gibi toplumu ayakta tutan en önemli şey ailedir. Aile ne kadar güçlü ve sağlamsa topluma yansıması da o kadar sağlam oluyor.  Ben buradan KADEM’in kurulması fikrini ilk bana sunan eşime Teşekkür ediyorum. Bu şehri sevmek ve bu şehre sahip çıkmak bu şehrin 7’sinden 70’ine kadınından erkeğine herkesin ne istediğini yüreğinde hissederek bunu faaliyete geçirmek en önemli çalışmadır. Onun ismine ister gönül belediyeciliği deyin isterseniz kalbine girmek deyin önce iş sevmekten ve bulunduğun şehre sahip çıkmaktan başlar.  Burada emeği geçen KADEM Genel Başkanımıza da Teşekkür ediyorum. Allah yardımcısı olsun.  Ekibi ile birlikte inşallah çok güzel projelere imza atacağına inanıyorum. 45. Şubesinin Aksaray’ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum”.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından KADEM'in açılış kurdelesi kesildi. KADEM Aksaray Şubesi Hayırlı uğurlu olması dileğiyle hizmete sunuldu.

Haluk Şahin Yazgı