“ÖNCELİK HAYATIN ÖNCELİK YAYANIN”

“Vali ve Başkan Aksaray'da trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla önemli mesajlar verdiler.

İç İşleri Bakanlığı'nca 81 ilde başlatılan `Öncelik Hayatın,  Öncelik Hayatın´ sloganlı uygulama için tüm yurtta olduğu gibi Aksaray’da da etkinlik düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı'nca "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla 2019 yılı "Yaya Öncelikli Trafik" yılı ilan edilmesi kapsamında Aksaray'da trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla düzenlenen "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" adlı programa;  Aksaray Valisi Ali Mantı, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kurşunlu Cami önünde düzenlenen programda konuşan Aksaray Valisi Ali Mantı, yapılan etkinliğin amacının yayaların yaya geçidi bilincini artırmak ve aynı zamanda araç sürücülerine de yayaların öncelik hakkı bulunduğunu hatırlatmak olduğunu söyledi.

Vali Mantı, "2019 yılı trafik yılı ilan edilmiştir. Bu konuda bir yaraya parmak basmak ve yeniden gündeme getirmek amacı ile ülke genelinde böyle bir etkinlik düzenlendi. Aksaray'da 40 farklı noktada uygulama yapacağız. Bunun 26 noktası okul geçidi 14'ü ise yaya geçitleri. İnşallah şehrimizde yaya geçidi bu şekilde bir nebze olsun artacak. Her yıl ülkemizde ve dünyada trafik kazalarında binlerce kişi ölmekte. Şehrimizde geçen yıl bin 134 trafik kazamız olmuş. Bunun 179 tanesi yaya geçitlerinde meydana gelmiş. Şükür bizde çok ölümlü yaya geçidi kazası olmamış sadece geçen yıl bir vatandaşımızı kaybetmişiz. İnşallah bundan sonra böyle şeylerin olmaması için ve farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinlik gerçekleştirdik." diye konuştu.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise Şehrin merkezi başta olmak üzere birçok bölgede yaya kaldırımları ve yaya geçitleri yaptıklarının altını çizerek kaldırımları engellilerin ve özellikle görme engellilerin rahatça kullanacakları hale getirdiklerini söyledi.

Başkan Yazgı, “ Yeni yapılan bütün kaldırımlarda çalışmaları tamamladık. Bundan sonrada yaya geçişlerine başlanacak. Biz esnaflarımızdan şöyle bir ricada bulunuyoruz. Özellikle satış yaptıkları eşyalarını dışarı çıkartmazlarsa yayalarımız kaldırımları daha rahat şekilde kullanabilirler. Bu hassasiyeti bir kez daha ifade ediyoruz” şeklinde konuştu.

Trafik kurallarına en güzel şekilde uyan biri bayan üç sürücüye Aksaray Valisi Ali Mantı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Jandarma Komutanı Fuat Anık tarafından plaket verildi.

Aksaray'da trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla sürücüler ve yayalar bilgilendirildi.

Aksaray’da öğrencilerin de katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, 2019 yılının "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan edilişi sebebiyle, kampanya, kamuoyuna duyuruldu.

Etkinlikte öğrenciler "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" şeklinde slogan attı.

Etkinlik, protokol üyeleri ve vatandaşların yaya geçidinden topluca geçmesiyle son buldu.