ÖZEL ÇOCUKLARA ÖZEL PROGRAM

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile Beyazay Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen program kapsamında sertifika töreni ve 3 Aralık Engelliler Farkındalık Günü Resepsiyonu düzenlendi.

Aksaray Kültür Merkezindeki programa Aksaray Valisi Ali Mantı eşi Işıl Mantı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı eşi Hasibe Yazgı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Aylin Kızıldere Yalçınkaya, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İş Kurumu Müdürü Mahmut Akkuş, Kamu Kurumları Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Temscileri, Beyazay Derneği Başkanı Doç.Dr. Mustafa Kayıhan Erbaş, engelli dernekleri başkanları ile aileler ve davetliler katıldı.

Program özel çocukların ve gençlerin el sanatları sergisinin açılması ile başladı. Sergiyi gezen Vali Ali Mantı ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve beraberindeki davetliler el emeği ürünleri sergisini gezerek bilgi aldı.  Programda engelli bakım merkezleri ve engelli derneği üyesi çocukların halk oyunları ve müzikli gösterileri ilgiyle izlendi.

Programların engelliler için farkındalık oluşturacak içerikte olduğunu belirten Vali Ali Mantı programların hazırlanmasında emeği geçen Aksaray Belediyesine, Kamu Kurumlarına ve dernek temsilcilerine teşekkür etti. Vali Ali Mantı: “ Bu güzellikler gelişerek Aksaray’da birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacak herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, özel çocuklarla yakından ilgilenirken “Belediye olarak her zaman özel çocuklarımızın yanında yer alacağız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Gönül Dostları Derneği tarafından hazırlanarak İŞ Kurumu Müdürlüğünce özel çocuklara yönelik düzenlenen ‘Engelsiz Servis ve Takı Tasarımı’ kurslarına katılan özel çocukların sertifikaları Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Aylin Kızıldere Yalçınkaya, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Kamu Kurumları Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri ile Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri tarafından verildi.

Haluk Şahin Yazgı