SÖZ SANATININ USTASI HAYATİ İNANÇ ŞİİRİ VE AŞKI ANLATTI

Araştırmacı Yazar Hayati İnanç, “Geleneksel Bilim, Sanat, Kültür ve Bahar Şenliği” kapsamında Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) bir konferans verdi.

Konferansa, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansta, Divan Edebiyatı’ndan seçkin şiirler okuyan ve kendi tanımıyla “Türkçeden Türkçeye tercüme yapan” Hayati İnanç, büyük bir ilgiyle takip edildi.

- Hayati İnanç Şairlerin Divanlarından Örnekler Sundu -

Prof. Dr. Mustafa Acar yaptığı konuşmanın sonunda, Urfalı Nabi’nin “Görmüşüz Redifli” isimli şiirini okudu ve sahneyi Araştırmacı Yazar Hayati İnanç’a bıraktı. Nabi’yi kendisinin de çok sevdiğini belirterek konferansına başlayan Hayati İnanç, “Nabi, ayaklı bir üniversite gibiydi. Yanında kısa süre bile olsa bulunanlar divan şiirinde söz sahibi kabul edilirdi. 302 yıl önce vefat etti. Ben de 35-40 yıldır Nabi’nin divanıyla ilgileniyorum. Nabi’nin eserlerini her okuduğumda, mutlaka bana “vay be” dedirtecek bir detayla karşılaşıyorum” dedi.

Hayati İnanç, Nabi başta olmak üzere pek çok şairin divanlarından örnekler verdi; hayata, şiire ve aşka yaklaşımları hakkında önemli bilgiler sundu.

Tarih: 2018-10-26 21:50:43