BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, RESTORASYON ÇALIŞMALARININ DEVAM ETTİĞİ HASSAS BABA TÜRBESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

BAŞKAN DİNÇER; “TARİHİ YAPILARI GELECEK NESİLLERE ULAŞTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer restorasyon çalışmaları devam eden Hassas Baba Türbesinde incelemelerde bulundu.

Kadim tarihi geçmişe sahip olan Aksaray’da Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in göreve başlaması ile birlikte ecdat yadigarı birçok eser koruma altına alınarak restorasyon çalışması başlatıldı. Tarihi yapıların restorasyonu kapsamında çalışmaların devam ettiği Hassas Baba Türbesini Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ziyaret etti.

Türbe içerisinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Dinçer yaptığı açıklamada şehrin her noktasında bulunan değerlerin gelecek nesillere ulaşması gerektiğine vurgu yaptı Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; “Şehrimiz birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Tarihi süreçler içerisinde bizlere ulaşan ecdat yadigarı birçok eseri koruma altına alarak restorasyon çalışması başlattık. Bu kapsamda hassas Baba Türbesinde de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çerdiğin Mahallemizde bulunan türbemizin kubbelerini aslına uygun olarak yeniliyoruz. Ayrıca türbe içerisindeki mezar sandukasının da yenilenmesini sağlıyoruz. Çevre düzenlemesini yaptıktan sonra ziyaretçilere açacağız. Şehrimizin tüm değerlerini gelecek nesillere ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” Dedi.