KENTSEL DÖNÜŞÜMDE HAK SAHİPLERİNE KİRA YARDIMI BAŞLADI

Aksaray Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv yapı alanları ile riskli yapıları içine alan Hamidiye Mahallesi’nde kentsel dönüşüm başlatmıştı. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, kentsel dönüşüm alanını kapsayan hak sahiplerine kira desteği ödemelerinin başladığını duyurdu.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleriyle şehir merkezinde yer alan Hamidiye Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşümün de her geçen gün yeni binaların yıkımı gerçekleşiyor. Kentsel Dönüşüm rezerv yapı alanı ilan edilen bölgede adım adım ilerleme kaydedilirken yıkımla birlikte moloz kaldırma işlemi de devam ediyor.

Belediye Başkanı Dinçer, kentsel dönüşüm projesinin başlamasıyla riskli binasından çıkmayı kabul eden ve evini kentsel dönüşümle yenileyecek vatandaşlara bu süre zarfında kira yardımlarının süreceği müjdesini verdi. Başkan Dinçer konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Söz verdiğimiz gibi, hızlı ve planlı bir dönüşümle şehrin kalbi konumundaki Hamidiye Mahallemizi yeniden şekilleniyoruz. Tehlike arz eden binaların yıkımlarına ve moloz kaldırma çalışmalarına ara vermeden devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşümün önemine dikkat çeken Başkan Dinçer, kentsel dönüşüm ile zaman içerisinde yıpranan ve olası depreme karşı tehlike arz eden riskli yapıların ortadan kaldırılarak yerine daha modern ve kullanışlı konutların yapılacağını söyledi. Başkan Dinçer, kentsel dönüşüm sonrasında şehrin kalbine; yol, otopark, yeşil alan, sosyal ve kültürel alanlar gibi nitelikli kentsel yaşam alanları oluşturulacaklarını belirtti.