BAŞKAN DİNÇER, MİSAFİR ÖĞRENCİLERİ BİLİM MERKEZİ’NDE AĞIRLADI

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, ‘Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı’ çerçevesinde Aksaray’a gelen İstanbul Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerini Bilim Merkezi’nde ağırladı.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü destekleriyle Türkiye genelinde başlatılan "Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı" adıyla imam hatip lisesi öğrencilerinin ülkemizin tarihi kültürel zenginliklerini tanıma fırsatı elde ediyor.

Aksaray Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde Aksaray’a gelen İstanbul Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Aksaray’ın doğal ve kültürel zenginlikleri ile gezilip görülecek tarihi mekânları ziyaret ettiler.

Her iki okulun öğrenci ve yöneticileri, Aksaray Belediyesi’nin gençlere bilim ve teknolojiye ilgi duyması için hizmette açtığı Aksaray Bilim Merkezi’ni ziyaret ettiler. Öğrencileri, Bilim Merkezi’nde karşılayan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Bilim Merkezi’nin işlevi ve gençlere sunduğunu kazanımlarından bahsetti. Aksaray Belediyesi olarak her zaman gençlerin yanında olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Dinçer, gençleri ilgilendiren her projeye destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

İstanbul Uluslararası Fatih Sultan Mehmet AİHL öğrencileriyle birlikte Bilim Merkezi ve atölyelerini gezen Başkan Dinçer, gençlerin yaptığı teknolojik araç ve gereçleri tanıttı. İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Bilim Merkezi’ne hayran kaldılar, misafirperverliğinden dolayı Başkan Dinçer’e teşekkür ettiler.

Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı sonunda öğrencilerin kendi izlenimlerinin Evliya Çelebi Öğrenci Seyahatnamesi adı altında bir seride toplanacağı öğrenildi.