ÇOCUK AKTİVİTE MERKEZİ VE OYUNCAK MÜZESİ’NDE ÇOCUKLAR ÇOK EĞLENECEK

Aksaray Belediyesi tarafından Park Site AVM’de hizmete sunulan Çocuk Aktivite Merkezi ve Oyuncak Müzesi salgın nedeniyle bir süreliğine kapatılmıştı. Salgının kontrol altına alınmasıyla Çocuk Aktivite Merkezi ve Oyuncak Müzesi ziyaretçilerine açıldı.

Aksaray Belediyesi sosyal, kültürel ve tarihsel süreçlerin aktarıldığı ve oyuncakların sergilendiği Oyuncak Müzesi ile hem çocukları bilgilendiriyor hem de eğlendiriyor. Küçük ve büyüklerin birlikte vakit geçirebileceği çeşitli aktivitelerin yapılabileceği bir alana sahip müze, oyuncakların tarihsel gelişimlerinin aktarıldığı nostaljik bir yolculuğa çıkarıyor.

Aksaray Belediyesince açılan, çocukların kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak Çocuk Aktivite Merkezi ve Oyuncak Müzesi’nde birçok etkinlik ve zengin içeriğiyle; çocuk oyun odası, ahşap çocuk oyun atölyesi, robotik kodlama atölyesi, serbest oyun alanları, okul öncesi etkinliklerin yapıldığı alanlar, kurslar ve oyuncaklar yer alıyor. Ayrıca Çocuk Aktivite Merkezinde, çocukların beceri ve gelişimlerine katkı sağlamak için robotik kodlama kurs eğitimi de veriliyor.

Çocukların dijital ortamlardan uzak, sosyal ve kişisel beceriler edinmelerini sağlayacak Çocuk Aktivite Merkezi ve Oyuncak Müzesi, Pazartesi günü hariç haftanın 6 günü 10.00 ila 18.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Çocuk Aktivite Merkezinde hafta sonları palyaço gösterileri ile çocuklara keyifli ve renkli anlar yaşatılıyor.