GİZEMLİ ASTRONOTUN GÖREVİ VE SIRRI ÇÖZÜLDÜ

"TUA ARTIK AKSARAYLI"

Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde ilk kez düzenlenecek olan Aksaray Bilim Festivali hazırlıkları sürerken geçtiğimiz günlerde Aksaray cadde ve sokaklarında görülen astronot merak uyandırmış ve astronotun görevinin ne olduğu araştırılmaya başlanmıştı. Aksaray Belediyesi sosyal medya hesaplarında paylaşılan ve sosyal medyada viral olan astronot son olarak Bilim Merkezi’nde temizlik yaparken görüntülendi.

Aksaray Belediyesi, savunma sanayiden uzay teknolojisine, bilimden sanata kadar pek çok alanda milli ürünlerin sergileneceği ve yeniliklerin yer alacağı 3 Haziran Cuma günü başlayacak Aksaray Bilim Festivali hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Aksaray Bilim Merkezi önünde 3 gün sürecek festivalle ilgili halka açık ilan reklam panolarında ve sosyal medya hesaplarında duyurular yapılırken Aksaray’da sokaklarda gizemli bir astronot dolaşmaya başladı.

Kıraathanede vatandaşlarla beraber vakit geçiren astronot; müşterilere döner kestiği ve araç pazarlığı yaptığı görüntüleri Aksaray Belediyesi sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Sosyal medyada yoğun beğeni toplayan astronot, sosyal paylaşım platformlarında günün en çok görüntülenen gönderileri arasında yer aldı. Görevinin ne olduğu merak edilen astronotun son olarak Aksaray Bilim Merkezi’nde temizlik yaptığı görüntüsü paylaşıldı.

Aksaray Belediyesi Basın ve Yayın Müdürlüğünden yapılan açıklamada; astronot kıyafeti giyen personelin 3-4-5 Haziran tarihleri arasında yapılacak Bilim Festivaline vatandaşları davet ettiği belirtildi.