AKSARAY’IN İLK MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

BAŞKAN DİNÇER, "YEŞİL BİR AKSARAY İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

MİLLETVEKİLİ CENGİZ AYDOĞDU “AKSARAY BELEDİYEMİZ ŞEHRİMİZİ 21. YÜZYILA HAZIRLIYOR”

MİLLETVEKİLİ RAMAZAN KAŞLI “FATİH MİLLET BAHÇESİ AKSARAY’IMIZA ÇOK YAKIŞTI

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleriyle Aksaray’ın ilk millet bahçesi, Fatih Millet Bahçesi düzenlenen törenle açıldı. Törende renkli anlar yaşandı.

Aksaray Belediyesinin Fatih Mahallesi’nde hayata geçirdiği Fatih Millet Bahçesi görkemli açılış töreni ile açıldı. Açılış törenine AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, MHP İl Başkanı Mustafa Çölkesen, Eskil İlçe Belediye Başkanı Necati Belgemen, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, İşkur Müdürü Mahmut Akkuş, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk,  ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş, Ziraat Oda Başkanı Emin Koçak, Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Dağ, Kızılay Başkanı Yusuf Öztürk, Müteahhitler Birliği Başkanı Fatih Güneş, Belediye Meclis Üyeleri, Parti mensup üyeleri, mahalle ve köy muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Millet Bahçesi ile şehrin vizyonuna katkı sağlandığını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yeşil Aksaray için millet bahçelerinin önemli bir proje olduğunu dile getirdi. 18 bin metrekare alandan oluşan Fatih Millet Bahçesi’nin 12 bin metrekare alanın yeşil alandan oluştuğunu söyledi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, açılışta yaptığı konuşmasında; “Siz vatandaşlarımızın huzur ve keyifle zaman geçirmeleri için tüm ayrıntıların düşünüldüğü millet bahçemizin açılışını yapıyoruz. Millet bahçemizde; kafeterya, dinlenme alanları, yürüyüş parkuru, dış mekân spor alanları, bisiklet yolları, futbol, basketbol sahası ile 2 adet yeni nesil oyun grupları bulunuyor. Her yaş grubuna hitap eden millet bahçemiz sosyal donatı alanı ile ziyaretçilerine doğayla iç içe sosyal yaşam alanı sunuyor.

Yeniden “Yeşil Aksaray” için elimizden geleni yapıyoruz. Millet bahçeleri projemiz ile şehrimize sosyal ve kültürel değerler katması yanında cazibe alanı haline gelmesini de sağlıyor. Bir başka projemiz, Kalanlar Millet Bahçemizdeki çalışmalar da son hızla devam ediyor. Bu millet bahçemizin de açılışını en kısa sürede gerçekleştireceğiz. Açılışımıza katılan herkese buradan şunu ifade etmek istiyorum. Yapmak bizden korumak sizden. Açılışını yaptığımız Fatih Millet Bahçemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Açılış törenine katılan Milletvekili Ramazan Kaşlı, Fatih Millet Bahçesinin Aksaray’a çok yakıştığını söyleyerek “Çocukluğum Fatih Mahallesinde geçti. Buranın eski halini de iyi biliyorum. Aksaray’ımızın vilayet oluşunun 33 yıl vesilesi ile Fatih Millet Bahçesi şehrimize çok yakıştı. Aksaray’ımızda çok güzel işler yapıldığını görüyoruz. Şehrimize sunduğu hizmetlerden dolayı Belediye Başkanımız Dr. Evren Dinçer beye çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise konuşmasında; “Burada bulunan herkese ve çocuklarımıza baktığımızda bu parkın amacına ulaştığını gösteriyor. Aksaray Belediyesi, Aksaray’ı 21. yüzyıla hazırlıyor. Aksaray’ımız bir sanayi şehri oluyor. Şehrimiz turizmin yanında tarım kenti ile olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Millet Bahçemizin yapımında başta Belediye Başkanımıza olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Fatih Millet Bahçemiz şehrimize hayırlı olsun, parkımız çocuklarımıza hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Fatih Mahallesi Muhtarı Yusuf Üçe, mahallelerine Millet Bahçesi kazandırdığı için Mahalle sakinleri adına Başkan Dinçer’e Kuran’ı Kerim hediye etti. AK Parti Mahalle Temsilcisi Ramazan Sıryürek ise Başkan Dinçer’e teşekkür plaketi takdim etti.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Milletvekili Cengiz Aydoğdu ile Millet Bahçesinde içerisinde incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Dinçer, vatandaşların aileleriyle hoş vakit geçirebilecek yeni alanları şehre kazandırmaya devam edeceklerini açıkladı.