AKSARAY’DA HAŞERE İLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Aksaray Belediyesi il genelinde haşere ile mücadele için 6 araç üstü, 40 mobil ekipman aralıksız hizmet veriyor. Şehir merkezinde 48 Mahalle belirli periyodik aralıklarla her hafta düzenli olarak ilaçlanıyor.

Aksaray Belediyesi sağlıklı ve temiz bir çevre için başlattığı ilaçlama çalışmalarına düzenli ve sürekli olarak devam ediyor. Aksaray Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünce yürütülen ilaçlama çalışması araç üstü ekipmanlar ve mobil ekiplerce yürütülüyor.

İl merkezinde bulunan 48 mahalleyi kapsayan cadde ve sokaklarının tamamı haftanın 7 günü belirli düzen ve periyotlarla ilaçlanırken, ilaçlama çalışmalarında Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı doğanın dengesini bozmayacak ve insan sağlığına zarar vermeyecek biyosidal ürünler kullanılıyor.

Aksaray Belediyesi ekiplerince, araç üstü ekipmanlarla her gün 18.30 ila 22.00 saatleri arasında sokak ilaçlaması gerçekleşirken vektör ve haşerelerin üremeye elverişli hale gelen dere, kanal gibi su birikintilerinde zararlılara karşın koruyucu önlemler alınıyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehir genelinde insan ve çevre sağlığını tehdit eden haşerelere karşı doğaya zarar vermeden etkin bir mücadele sergilendiği belirtti. Belediye Başkanı Dinçer, “Aksaray Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek, huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşamalarını sağlamak için haşere ve zararlılara karşı mücadelemiz devam ediyor.” dedi.

Vatandaşların Aksaray Belediyesinin 0552 888 68 68 numaralı Whatsapp iletişim hattına yazılı veya 444 55 68 nolu çağrı merkezini arayarak belirlenen tarife üzerinden ev, işyerleri ve apartmanları için ilaçlama hizmeti talebinde bulunabileceği açıklandı.