50 METRELİK YOLDA TRAFİK İŞARETLEMELERİ VE YOL ÇİZGİ ÇALIŞMASI BAŞLADI

BAŞKAN DİNÇER; “50 METRELİK YOL EN AKTİF GÜZERGÂHLAR ARASINDA YER ALACAK”

“50 METRELİK BULVAR İLE ŞEHİR İÇİ TRAFİK RAHATLAYACAK”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in projeleri arasında yer alan Hürriyet ve Hacılar Harmanı Mahallesini birbirine bağlayan 50 metre genişliğinde 6,5 kilometrelik bulvar yolunda trafik uyarı levhaları ve işaretlemelerinin yanında yol çizgi çalışması da başladı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’ın planlı büyümesine katkı sağlamak ve şehir genelinde alternatif yol güzergahlarının belirlenmesi için Aksaray’ın ulaşım planı üzerinde çalışma başlatmış ve Hürriyet Mahallesi ile Hacılar Harmanı Mahallesi arasında 50 metre genişliğinde yeni bulvar yapılması kolları sıvamıştı.

Şehir içi trafik akışını doğrudan etkileyecek olan ve aynı zamanda birçok mahallenin birbiriyle bağlantısı sağlayacak 50 metrelik bulvar yolunda ilk çalışma aylar önce başladı. Aksaray Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, 50 Metrelik Bulvar güzergahının belirlenmesi hemen ardından o bölgenin altyapı haritasını güncelledi. Altyapıyı daha güçlü ve sağlıklı hale dönüştürdü. Fen İşleri Müdürlüğü ise yol zeminin sağlam olması için çalışmaları titizlikle yürüttü. 50 metrelik bulvar üzerinde çalışmalar planlı ve koordineli şekilde etap etap tamamlandı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, geleceğe yönelik yatırımlar olarak nitelendirdiği 50 metrelik bulvar yolunda çalışmaların etap halinde tamamlandığını ifade etti. Belediye olarak şehir genelinde alt ve üstyapı hizmetleri kadar ulaşımın daha kaliteli ve konforlu sunulması için şehrin birçok noktasında eş zamanlı devam eden çalışmalar olduğunu hatırlatan Başkan Dinçer, “Çalışmalarımızın tamamı planlı ve koordineli şekilde sürüyor.” mesajı verdi.

Yoğun bir çalışma sezonu içerisinde olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Dinçer, “Vatandaşlarımızın ihtiyaç ve beklentilerine göre şehrimize en iyi hizmeti sunmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Şehrimiz devam eden içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu, asfalt gibi pek çok alandaki çalışmalarımız normal sürecinde devam ediyor. İşlerimizi zamanında yapabilmek için çoğu zaman mesai dışında da çalışıyoruz. Teknik ekibimiz hep sahada, operatörlerimiz olsun, ekip arkadaşlarımız olsun gayretli çalışma sergiliyorlar.” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 50 Metrelik Bulvar yolunda çalışmalar ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Hürriyet ve İstiklal Mahallesini Hacılar Harmanı mahallesine bağlayacak 50 Metrelik Bulvarımız şehir merkezindeki araç yoğunluğunu büyük ölçüde etkileyecek ve rahatlatacak. Bulvar yolumuzda yol çizgi boyama çalışması başladı. Ulaşım Müdürlüğümüzce yolda trafik güvenliği sağlamak için gerekli noktalara uyarı levhalar ve işaretlemeleri yapıyor. Çalışmalarının tamamlanmasının ardından bulvar yolumuzu trafiğe açmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.