ŞEHRİN EN KAPSAMLI ALT YAPI VE ÜST YAPI ÇALIŞMASI TAMAMLANIYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’BULVARIMIZI YENİLEDİK, GENİŞLETTİK VE GÜZELLEŞTİRDİK’’

Aksaray Belediyesi’nin Atatürk Bulvarı üzerinde başlatmış olduğu en kapsamlı alt yapı ve üst yapı çalışmalarını Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yerinde inceledi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in talimatları ile Belediye ekipleri, şehrin en işlek caddelerinden olan Atatürk Bulvarında sorunsuz ve kesintisiz bir alt yapı ağı oluşturmak için gece gündüz demeden çalışma sürdürdü.  Bulvar boyunca eskimiş kullanım ömrünü tamamlamış sık sık arızalara neden olan içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu, doğalgaz, elektrik ve internet hatlarının tamamının yenilenmesi sağlandı.

Atatürk Bulvarı kaliteli bir alt yapı ağına kavuşturulduktan sonra sıcak asfalt serimi, kavşak düzenlemesi, yol genişletmesi, bordür taşlarının yenilenmesi orta refüjlerde düzenleme, peyzaj çalışması, dekoratif aydınlatma ve otomatik sulama sistemlerinin kurulumu gibi üst yapı çalışmalarına geçildi.

Gece gündüz demeden çalışmalar yürüten Belediye ekipleri Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Makas Kavşağı güzergahının yol düzenlemesi ve orta refüj daraltılması ile yol genişletildi. Mevcutta 3 şerit olarak kullanılan yol parklanma alanı ile birlikte 4 şerite çıkartıldı. Atatürk bulvarı boyunca yapılan sıcak asfalt çalışmaları kapsamında bin 600 metre gidiş bin 600 metre geliş olmak üzere toplam 3 bin 200 metre uzunluğundaki yola 5 bin ton sıcak asfalt ve 10 bin ton PMT serimi yapıldı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in üzerinde hassasiyetle üzerinde durduğu Atatürk Bulvarının estetik görünüme kavuşturulması için orta refüjlere 500 adet süs eriği ve süs elma ağacı dikildi. Orta refüjlere Podima taşları ile rengarenk görseller oluşturan belediye ekipleri çeşitli süs bitkileri ile de bulvara zenginlik kattı.

Şehrin birçok noktasında beğeni toplayan dekoratif görünümlü led aydınlatmalar Atatürk Bulvarına da yerleştirildi. Alt yapısından üst yapısına peyzaj çalışmalarından ağaçlandırmaya kadar yenilenen bulvar led aydınlatmalarla da ışıl ışıl görünüm kazandı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden çalışmaları yerinde incelemek amacı ile gittiği Atatürk Bulvarında bulvarda en kapsamlı alt yapı ve üst yapı çalışmasının yapıldığını söyledi. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında bulvar boyunca tüm noktalarda çalışmaların yakın zamanda tamamlanacağını söyledi.