AKSARAY BELEDİYESİ 475 ÇOCUĞU SÜNNET ETTİRDİ

TOPLU SÜNNET ŞENLİĞİNDE ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ

MİLLETVEKİLİ CENGİZ AYDOĞDU “BELEDİYEMİZ ÇOCUKLARIMIZA GELECEK İNŞA EDİYOR”

Aksaray Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen bu yıl 2’ncisi düzenlenen Sünnet Şöleninde 475 çocuk sünnet edildi. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, sünnet olan çocuk ve ailelerin heyecanını paylaşırken “Çocuklarımızın sünnet töreninin hayırlı olmasını diliyorum. Erkek çocuklarımız hayatlarının önemli bir eşiğinden geçti. Kendilerine ve ailelerine sağlıklı ve mutlu günler diliyorum” açıklamasında bulundu.

Aksaray Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 2’ncisi düzenlenen Aksaray Belediyesi 2. Geleneksel Sünnet Şöleninde 475 çocuk erkekliğe ilk adımı attı. Bilim Merkezi önünden start alan Kılıçaslan parkı içinde devam eden toplu sünnet şölenine Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Güleç,  ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş, Ziraat Oda Başkanı Emin Koçak, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birlik Başkanı Mahmut Aktürk, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Şükrü Öztürk, Beyazay Dernek Başkanı Gül Karakoyun, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, muhtarlar, sünnet edilen çocukların aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Aksaray Belediyesi 2. Geleneksel Sünnet Şöleninde sünnet olan 475 çocuk, Bilim Merkezi önünden hareket eden üstü açık otobüslerle şehir turu attı. Korteje klasik otomobiller katılarak renk kattı. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’de klasik otomobile binerek korteje eşlik etti, çocukların ve ailelerin sevincine ortak oldu.

Kılıçarslan Parkı’nda sünnet olan çocuk ve aileleri karşılayan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, mehteran ekibinin marşlarıyla şölen alanına geçti. Yoğun bir katılımın olduğu ve oldukça renkli görüntülere sahne olan şölende Başkan Dinçer, sünnet olan çocuk ve aileleriyle yakından ilgilendi.

Kılıçarslan Parkı’nda toplu sünnet şenliği saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından Kuran-I Kerim Tilaveti okundu. Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Güleç, çocukların sünnet edilmesinde emeği geçen sağlık personellerine teşekkür ederek plaket takdim etti.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, bu yıl 2. düzenlenen Geleneksel Sünnet Şöleninde 475 çocuk sünnet olduğunu açıkladı. Sünnet edilen çocukları ve aileleri bu mutlu günde yalnız bırakmadıklarını, onların sevinç ve mutluluklarına ortak olduklarını ifade eden Başkan Dinçer, “Bu sene 475 çocuğumuz sünnet edildi. Peygamber Efendimizin Sünnet-i seniyyesine ittiba etme, uyma anlamında çocuklarımız hayatlarında önemli bir eşiği tamamlamış oldular. Bizde bu sevince vesile olduğumuz için mutluyuz. Gençliğe adım atan çocuklarımızın vatana millete hayırlı evlat olmalarını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Gerçekleştirdiğimiz şölenimizde çocuklarımız gönüllerince eğlenecekler, hayatlarında unutmayacakları bir anı yaşayacaklar. Bizleri bu programda yalnız bırakmayan hemşerilerimize ve bizlere katkı sunan sağlık personellerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise konuşmasında “Buradan bakınca Belediyeyi görüyoruz, buradan bakınca halkı görüyoruz, buradan bakınca hizmeti görüyoruz. İşte Belediye, işte hizmet. İşte devlet, işte Millet. Rabbim sizleri var etsin. Allah devlete, millete zeval vermesin. Bugün burada belediyemiz, sağlık personelleri ile birlikte her biri cihan parçası yavrularımıza bir hatıra inşa ediyor. Çocuklar bu günü unutmayacaklar. Bu onların milli hafızalarında kalacak bir hatıra olacak. Sünnet şölenimiz bereketli ve mübarek olsun.” ifadelerini kullandı.

Şölenin başlamasıyla birlikte çocuklar, kendileri için hazırlanan oyun alanlarında gönüllerince eğlendi. Mehteran ekibi çocuklara özel gösteri yaparken canlı müzik eşlinde çocuklar unutmayacakları bir gün yaşadılar. Çocuklara özel kurulan oyun alanlarına farklı oyun grupları çocukları ağırlarken Belediye Başkanı Dinçer’de o güne özel kurulan hatıra köşesinde sünnet kıyafeti giyen çocuk ve ailelileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Çocuklarını sünnet ettiren aileler, şölenin düzenlemesinde emeği geçen Başkan Dinçer’e teşekkür ettiler.