ATATÜRK BULVARINDAKİ ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ŞEHRİMİZİN ÖNEMLİ BİR GÜZERGAHININ DAHA EKSİKLİĞİNİ GİDERDİK’’

Aksaray Belediyesi, Atatürk Bulvarında başlatmış olduğu alt yapı ve üst yapı çalışmalarını tamamladı. Şehrin en işlek caddesi olan Atatürk Bulvarı şehre yakışır hale geldi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Atatürk Bulvarında sorunsuz ve kesintisiz bir alt yapı ağı oluşturmak ve şehre uzun ömürlü ve konforlu yollar kazandırmak amacı ile çalışma başlatmıştı.

Bulvar boyunca eskimiş kullanım ömrünü tamamlamış sık sık arızalara neden olan içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu, doğalgaz, elektrik ve internet hatlarının tamamının yenilenmesi için çalışma yapıldı.

Atatürk Bulvarında her iki şeritte birer isale ve servis hattı olmak üzere yaklaşık 6 bin 675 metre uzunluğunda içme suyu nakil hattı sağlıklı hale dönüştürüldü. Ayrıca bulvar boyunca kanalizasyon hatları iyileştirildi. Bunun yanında ani yağışlara bağlı olarak caddede oluşabilecek su birikintileri ve olası su baskınlarını önlemek için cadde boyunca 100 adet ızgara ve Bin 500 metre yağmur suyu inşaat çalışması gerçekleştirilmiş olundu.

Atatürk Bulvarı kaliteli bir alt yapı ağına kavuşturulduktan sonra sıcak asfalt serimi, kavşak düzenlemesi, yol genişletmesi, bordür taşlarının yenilenmesi orta refüjlerde düzenleme, peyzaj çalışması, dekoratif aydınlatma ve otomatik sulama sistemlerinin kurulumu gibi üst yapı çalışmalarına geçildi.

Gece gündüz demeden çalışmalar yürüten Belediye ekipleri Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Makas Kavşağı güzergahının yol düzenlemesi ve orta refüj daraltılması ile yol genişletildi. Mevcutta 3 şerit olarak kullanılan yol parklanma alanı ile birlikte 4 şerite çıkartıldı. Atatürk bulvarı boyunca yapılan sıcak asfalt çalışmaları kapsamında bin 600 metre gidiş bin 600 metre geliş olmak üzere toplam 3 bin 200 metre uzunluğundaki yola 8 bin 900 ton sıcak asfalt ve 12 bin 800 ton PMT serimi yapıldı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in üzerinde hassasiyetle üzerinde durduğu Atatürk Bulvarının estetik görünüme kavuşturulması için orta refüjlere süs eriği ve süs elma ağacı dikildi. Orta refüjlere Podima taşları ile rengarenk görseller oluşturan belediye ekipleri çeşitli süs bitkileri ile de bulvara zenginlik kattı.

Şehrin birçok noktasında beğeni toplayan dekoratif görünümlü led aydınlatmalar Atatürk Bulvarına da yerleştirildi. Alt yapısından üst yapısına peyzaj çalışmalarından ağaçlandırmaya kadar yenilenen bulvar led aydınlatmalarla da ışıl ışıl görünüm kazandı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Atatürk Bulvarında tamamlanan çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada Atatürk Bulvarının şehrin en işlek caddelerinden biri olduğunu belirterek alt yapı ve üst yapının da caddeye yakışır hale getirildiğini ifade etti. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; ‘’Bizim yönetim anlayışımız yaptığımız her projede şehrimizde kalıcı hizmet ve eser bırakmaktır. Bu hizmet politikamızı alt yapı ve üst yapı çalışmalarına da yansıtıyoruz. Bunu göz önüne bulundurarak şehrimizin en önemli geçiş güzergâhında bulunan Atatürk Bulvarında başlattığımız çalışmaları tamamladık. Şehrimizin önemli bir güzergahındaki eksiklikleri gidererek hizmete kazandırdık. Atatürk Bulvarında uzun yıllar sorun yaşanmayacak bir çalışma yaptık.’’ Dedi.