AKSARAY BELEDİYESİ ASFALTTA HIZ KESMİYOR

3,5 YILDA 450 BİN TON ASFALT SERİMİ GERÇEKLEŞTİ

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, altyapıda olduğu kadar üstyapıda da önemli yatırımlara imza atıyor. Aksaray’ın 48 Mahallesinin tamamında konforlu ve güvenli bir ulaşım imkânı sağlamak için belirlenen plan doğrultusunda çalışmaların sürdüğüne değinen Belediye Başkanı Dinçer, 3,5 yılda şehir merkezine 450 bin ton asfalt seriminin yapıldığını işaret etti.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, altyapıda yaptığı devrim gibi çalışmalarına üstyapıyı da dahil ediyor. Sürekli gelişen ve genişleyen Aksaray’da yenilenen yolların yanında birçok mahallede imara uygun yol açma ve yeni yol yapımları devam ediyor. Şehrin en önemli altyapı sorunu çözüme kavuşturan Başkan Dinçer, şehir genelinde güvenli bir ulaşım ağı kurmak için şehrin birçok noktasında asfalt ve yol açma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Aksaray’ın İç Anadolu Bölgesi içinde en fazla nüfus artışı oranı iller arasında yer aldığını belirten Başkan Dinçer, altyapı ve üstyapı konusunda yaptığı açıklamada “Şehrimizin hızla büyüyen ve gelişen kentlerde olduğu gibi ihtiyaçları sürekli değişkenlik göstermektedir. Altyapı ve üstyapı yatırımlarımızı bu değişkenliğe ve teknolojik gelişmelere göre revize ediyor, sürekli yeniliyoruz.

Altyapı ve üstyapı yatırımları iki farklı konu ancak birbiriyle ilintili birbirinden bağımsız düşünemiyoruz. Altyapısı tamamlanmamış cadde ve sokaklara yatırım yapmak yerine altyapısı tamamen yenilenen bölgeleri tercih ediyoruz. Bizim yönetim anlayışımızda ve yaptığımız her projede şehrimizde kalıcı hizmet ve eser bırakmak var. Bu hizmet politikamızı altyapı olduğu kadar üstyapı çalışmalarına da yansıtıyoruz” dedi.

Bu yıl asfalt sezonunda 48 mahallenin tamamını kapsayan ulaşım ağı planında en yoğun kullanılan güzergahlarda asfalt serimin yapıldığını altını çizen Başkan Dinçer, “Şehrimizin hemen hemen her mahallesinde belediyemizin çalışmalarını görmek mümkün. Birçok mahallemizde altyapı sıkıntısı olmayan cadde ve sokaklarda asfalt serimi halen devam ediyor. Ebulfez Elçibey Caddesinde olsun, Ankara Caddesinde, OSB yolunda, sathi kaplama yaptığımız 50 Metrelik Bulvarda ve son olarak şehrimizin en önemli yol aksları arasında yer alan Atatürk Bulvarında ciddi ve önemli çalışmalar yaptık. İçerisinde bulunduğumuz hava ve iklim şartlarına baktığımızda asfalt serimi için en uygun zaman dilimindeyiz. Bu yaz günlerinde en yoğun asfalt mesaisimizi yapıyoruz. Ekiplerimiz, ulaşım noktasında herhangi bir olumsuzluğa geçit vermemek için gece gündüz demeden çalışıyor. Bizlerde çalışmaları adım adım takip ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Aksaray Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, asfalt serimin her yıl artarak devam ettiği ve kent merkezine 3,5 yılda 450 bin ton asfalt seriminin yapıldığını açıkladı.