CAMİDE BİLİM VAR PROGRAMI İLE 2 BİN 118 ÇOCUĞA ULAŞILDI

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ÇOCUKLARIMIZIN HER ALANDA BİLGİ SAHİBİ OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ’’

Aksaray Belediyesi Bilim Merkezi tarafından çocukların ve gençlerin teknolojiyi tanıması ve verimli zaman geçirmesi için düzenlenen etkinliklere bir yenisi daha eklendi.

Camide Bilim Var projesi kapsamında Yaz dönemimde camilerde Kur’an Kursu öğrenimi gören çocuklara ve gençlere bilim ve teknolojinin önemini toplum gözünde artırmaya yönelik, bilimsel merak ve farkındalık oluşturacak bilim ve teknoloji temalı deneyler ve gösteriler düzenlendi.

Yıl boyunca birbirinden farklı etkinliğe ve organizasyona ev sahipliği yapan Bilim Merkezi, Camide Bilim Var projesini uyguladığı 35 camide 2 Bin 118 çocuğa ulaşıldı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’de çocukların yoğun ilgisini çeken bu etkinlikte çocukları yalnız bırakmadı. Etkinliğin yapıldığı Çakıllı Camiinde Kuran Kursunda eğitim alan çocuklarla ve velileri ile buluştu. Çocuklarla birlikte etkinliklere katılan Başkan Dinçer, çocuklara hediyeler verdi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, çocukların geleceğe en güzel şekilde hazırlanması için birçok etkinlik düzenlediklerini belirtti. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında çocuklar ve gençler için yılın her döneminde etkinliklerin olduğuna dikkat çekti.