ŞEHİTLİK MÜZESİNDE İNŞAAT ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİLİYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ŞEHİTLİK MÜZESİ MİNNET VE ŞÜKRAN DUYGUMUZUN YANSIMASIDIR’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in şehitlerin adını ve hatırlarını yaşatmak için hayata geçirdiği Şehitlik Müzesinde çalışmalara devam ediliyor.

Kılıçarslan Mahallesi Ervah Kabristanlığı içerisindeki Hacılar Hanı binasında Aksaraylı şehitlerin adını gelecek nesillere taşıması için çalışma başlatıldı. Yaklaşık 400 metrekarelik alanda projelendirilen şehitlik müzesi içerisinde 15 Temmuz şehitleri koridoru, sinevizyon odası, anı odası, şehitler koridoru olacak.  Aziz şehitlerimizin isimlerinin ve hayat hikayelerinin paylaşılacağı müzede şehitlerimizin özel eşyaları da sergilenecek.

Şehit ailelerinin takdir ile karşıladığı şehitlik müzesi projesini değerlendiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada milli mücadeleden bu yana şehadete yürüyen Aksaraylı şehitlerin isminin bu müzede yaşatılacağına dikkat çekti. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; ‘’Vatanımız ve milletimiz için canını feda etmiş aziz şehitlerimizin hatıraları bizler için çok değerli bizde bu bilinçle Şehitlik Müzesi projemizi hayata geçiriyoruz. Şehitlik müzesi projemiz şehitlerimize karşı minnet ve şükran duygumuzun yansımasıdır. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin emanetleri olan muhterem ailelerinin emrinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. ‘’Dedi.