AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN HASTANEDE YATAN HASTALARA BAKIM SETİ

BAŞKAN DİNÇER, “SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK TEŞKİL EDEN ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ”

Sosyal yardım hizmetlerini etkin bir şekilde yürüten Aksaray Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü, hastanede yatan hastalara ve yakınlarına ücretsiz olarak hasta bakım seti dağıtıyor.

Aksaray Belediyesi toplumun her kesiminin özellikle sosyo-ekonomik açıdan desteğe ihtiyaç duyan ailelerin daha iyi yaşam koşullarına ulaşmalarını sağlamak için sosyal hizmetleri en etkin yürüten belediyeler arasında gösteriliyor. Huzurlu yaşam aracı, Bebek Taksi uygulaması, evde bakım hizmetleri ile evde sağlık, engelli yaşam aracı; evlerinden çıkmayan yaşlı, engelli, kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşların ücretsiz saç kesimlerinin yanında dezavantajlı kesimlere düzenli olarak yapılan gıda ve kıyafet desteği ve gıda hassasiyeti yaşayan Çölyak ve Trizomi hastalarına belirli aralıklarla yapılan gıda destek paketine varıncaya kadar geniş bir yelpazede sosyal hizmetleri yürüten Aksaray Belediyesi, bu hizmetlerine hasta bakım setini de dahil etti.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yatan hasta ve yakınlarını her ayın belirli günlerinde düzenli ziyaret eden Belediye ekipleri, hasta ve yakınlarına hasta bakım setini hediye ederken Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in geçmiş olsun dileklerini iletiyor.

Ücretsiz olarak verilen ‘Hasta Bakım Seti’ içerisinde hastaların, hastanede ihtiyaç duyacağı tüm malzemeler yer alıyor. Uygulamayı memnuniyetle karşılayan hasta ve hasta yakınları, kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e teşekkür ettiler.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi’nin sosyal belediyeciliği en iyi uygulayan belediyeler arasında yer aldığı söyledi. Başkan Dinçer, belediyenin sunduğu sosyal hizmetlerin her geçen gün geniş alana yayıldığını da sözlerine ekledi.

Aksaray Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kent genelinde devam eden sosyal hizmetlerin kesintiye uğramadan devam edeceği bildirildi.