50 METRELİK YENİ BULVAR ALTERNATİF ULAŞIM İMKANI SAĞLAYACAK

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ŞEHRİMİZİ BİR UÇTAN BİR UCA BAĞLAYAN YOL AĞLARI İLE ÖRÜYORUZ’’

Aksaray Belediyesi’nin Hürriyet ve Hacılar Harmanı Mahallesini birbirine bağlayan 50 metre genişliğinde 6,5 kilometrelik yeni bulvar yolu vatandaşlara alternatif ulaşım imkânı sağlıyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’ın planlı büyümesine katkı sağlamak ve şehir genelinde alternatif yol güzergahlarının belirlenmesi için Aksaray’ın ulaşım planı üzerinde çalışma başlatmış ve Hürriyet Mahallesi ile Hacılar Harmanı Mahallesi arasında 50 metre genişliğinde yeni bulvar yapılması için çalışma başlatmıştı. Yapılan çalışmalarla bazı noktalarda yapımı tamamlanan yeni bulvar kullanılmaya başlanıldı.

Hasandağı bölgesindeki köylerin merkezle bağlantısını kolaylaştıracak ve birçok mahallenin birbiriyle bağlantısını sağlayacak olan yeni bulvar yolunun tüm alanlarının hizmete sunulması ile birlikte şehir içi trafikte oluşabilecek yoğunluğun önüne geçilecek.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehre vizyon katacak yatırımlar olarak nitelendirdiği 50 metrelik bulvar yolunda çalışmaların etap halinde tamamlandığını ifade etti. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; ‘’Şehir genelinde alt ve üstyapı hizmetleri kadar ulaşımın da kaliteli ve konforlu sunulması için şehrin birçok noktasında eş zamanlı olarak çalışmalar gerçekleştiriyoruz.’’ Şehrimizi büyütecek gelişme hızına katkı sağlayacak olan 6,5 kilometre uzunluğundaki yeni bulvarda çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızın ihtiyaç ve beklentilerine göre şehrimize en iyi hizmeti sunmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz.  Hürriyet ve İstiklal Mahallesini Hacılar Harmanı mahallesine bağlayacak 50 Metrelik Bulvarımız şehir merkezindeki araç yoğunluğunu büyük ölçüde etkileyecek ve rahatlatacak. Bulvar yolumuzda yapımını tamamladığımız noktaların yol çizgi boyama çalışması yapıldı. Ulaşım Müdürlüğümüzce yolda trafik güvenliği sağlamak için gerekli noktalara uyarı levhalar ve işaretlemeleri gerçekleştirildi. Çalışmalarının tamamlanmasının ardından bulvar yolumuzun tamamını trafiğe açmayı planlıyoruz.” Dedi.