SOMUNCUBABA KÜLLİYESİ VE MİNYATÜR MÜZESİ 2022 YILININ İLK 6 AYINDA 200 BİN ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI

Anadolu'nun Manevi Ziyaretgahı; "Somuncu Baba Külliyesi"

Aksaray Belediyesi tarafından Şeyh Hamidi Veli, (Somuncu Baba) adına açılan Somuncu Baba Minyatür Müzesi, her gün yüzlerce yabancı ve yerli ziyaretçiyi ağırlıyor.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in göreve gelmesi ile tadilat çalışmaları başlatılan ve ziyaretçilere açılan Somuncu Baba Minyatür müzesi, 2020 yılında ödül almıştı.

Osmanlı Devleti'nin kuruluş döneminde yaşamış dönemin ünlü alimlerinden olan Somuncu Baba’nın hayat hikayesinin figürlerle anlatıldığı müze haftanın her günü hizmete açık tutuluyor.

Rehber eşliğinde somuncu babanın yaşadığı manevi atmosferin ziyaretçilere tanıtıldığı müze 2022 yılının ilk 6 ayında 200 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Somuncu Baba Müzesinin verdiği hizmetlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Osmanlı Döneminin alimlerinden olan Somuncu Baba’nın Anadolu’nun manevi mimarlarından olduğunu ifade etti. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; ‘’Şehrimizde yaşamış ve vefat etmiş olan Şeyh Hamidi Veli Somuncu Baba, Hacı Bayramı Veli Hazretleri başta olmak üzere birçok talebe yetiştirerek Osmanlı Devleti’nin manevi anlamda büyümesinde ve gelişmesinde büyük katkısı olmuş bir Allah dostudur. “Somuncu Baba“ adı ile anılmaktadır. İsmi kaynaklarda; Hamidi Veli, Şeyh Hamidi Veli, Hamidüddüni Veli, Hamid Hamideddini Veli gibi şekillerde geçmektedir.

Şehrimizin tarihine iz bırakmış bu değeri gelecek nesillere ulaştırmak için hizmete sunduğumuz Müzemiz, geçtiğimiz yıllarda en iyi müze ödülüne layık görüldü. Müzemizin kapıları yerli ve yabancı tüm ziyaretçilere açıktır. Şehrimizin ismi ile sembolleşen Somuncu Baba’nın yaşam hikayesini görmeye herkesi davet ediyorum’’ Dedi.