4.KİTAP GÜNLERİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

BAŞKAN DİNÇER; ‘’HER KESİME HİTAP EDEBİLECEK BİR ORGANİZASYONA EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ’’

Aksaray Belediyesi’nin kitapseverler için, Pazar Pazarı fuar alanında gerçekleştireceği kitap günlerine sayılı günler kaldı.

Kitapseverlerin merakla beklediği kitap günlerinin bu yıl 4.’sü düzenlenecek. Okuma kültürünün topluma kazandırılmasında önemli araçlardan olan kitap günleri kitap severlerin ilgiyle takip ettikleri organizasyonlar arasında yer arasında yer alıyor.

Aksaray’da artık geleneksel hale gelen kitap günleri Fatih Mahallesi Pazar pazarı alanına kapılarını kitapseverlere açacak.  Kitap günlerinde yerli ve ulusal birçok yazar kitapseverlerle buluşacak. Yazarların söyleşilerinin, kitap tanıtımlarının yapılacağı kitap günlerinde haftasonları çocuklar için tiyatrolar düzenlenecek.

Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Kitap Günlerine Aksaraylı birçok yazarın yanı sıra ulusal platformlarda adından söz ettirmiş; Yusuf Kaplan, H. Kübra Tongar, Tarık Tufan, Uğur Batı, D. Ali Erzincanlı, Bahadır Yenişehirlioğlu, Dilek Cesur, Nurullah Genç, Ahmet Taşağıl, Alişan Kapaklıkaya, Nihat Kahveci, Erdoğan Arıkan, Hayati İnanç, Şermin Yaşar, Merve Gülcemal, Serdar Tuncer, Kemal Sayar, Gri Koç, Tufan Gündüz, Pelin Çift, Kahraman Tazeoğlu ve Sinan Yağmur gibi isimler katılacak.

Toplumun her kesiminden vatandaşa hitap edecek organizasyonların planlandığı kitap günleri 8 Ekim de başlayacak ve 16 Ekim tarihine kadar 9 gün boyunca devam edecek.

Yaklaşan kitap günleri öncesinde tüm vatandaşları kitap günlerine davet eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada kitap günlerinin toplumun her kesimin ilgisini çekebilecek şekilde organize edildiğini belirtti. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında kitap günlerinin kitap okuma alışkanlığı kazandırılması için önemli bir etkinlik olduğunu vurguladı.