TOPLAMA AYIRMA TESİSİ (TAT) VE I. SINIF ATIK GETİRME MERKEZİNDE GERİ DÖNÜŞÜM FARKINDALIĞI OLUŞTURULUYOR

‘’GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR ATIKLAR ÇÖP DEĞİLDİR’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in sürdürülebilir atık yönetimi amacı ile Hacılar Harmanı Mahallesinde hayata geçirdiği toplama ayırma tesisi ve I. Sınıf atık getirme merkezi kapılarını öğrencilere açtı.

Çevre bilincinin oluşması ve bilinçli tüketici farkındalığının oluşturulması amacı ile öğrencilere tesiste gerçekleştirilen faaliyetler anlatıldı. Tesisi içerisinde sınıflandırılan cam, kağıt ve metal gibi atıkların tekrar kullanılması için yapılan sınıflandırma işlemlerini çocuklar tek tek inceledi. Çocuklara aşırı ve bilinçsiz tüketimin ve bu durumun neden olduğu çevresel problemleri gözlemlemeleri için geri dönüşümün önemi anlatıldı.  Günlük 15 ton atığın işlendiği tesiste çocuklar günlük hayatlarında kullandıkları ürünlerin kullanıma hazır hale gelmesinin kolay olmadığı anlatıldı.

Çocukların çevre konusunda motivasyonunu ve duyarlılığını artırmak adına tesisse göstermiş oldukları ilgiden dolayı Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in imzaladığı teşekkür belgesi verildi.

Çevre bilincinin farkında olan çocuklar doğanın geleceğini korumak amacı ile çalışma yapan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e teşekkür ettiler. Çocuklar tesisi gezdikten sonra günlük hayatlarında kullandıkları ürünleri daha dikkatli kullanacaklarını söylediler.