PAŞACIK KİTAP KONAĞI HİZMETE AÇILDI

BAŞKAN DİNÇER; ‘’SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ BİR TESİSİMİZİ DAHA HİZMETE SUNDUK’’

MİLLETVEKİLİ AYDOĞDU; ‘’EĞİTİM VE KÜLTÜR FAALİYETLERİNDEN DOLAYI BELEDİYE BAŞKANIMIZI TEBRİK EDİYORUM’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in eğitim ve kültür yatırımlarından olan Paşacık Kitap Konağı il protokol üyelerinin ve vatandaşların yoğun katılımı gerçekleştirildi.

Şehrin birçok noktasında toplumun her kesimine hitap edecek nitelikte birbirinden farklı projeleri hayata geçiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Paşacık Mahallesinde yapımını tamamladığı kitap konağının açılışını gerçekleştirdi.

Paşacık Mahallesinde hayata geçen kitap konağının açılışına Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, İl Genel Meclis Başkanı M. Mehmet Tüzün, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Şükrü Öztürk, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Yaşar Ar, meclis üyeleri, Aksaray Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş, Minibüsçüler Oda Başkanı Veysel Öztürk, Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçiftçi, Aksaray İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsrafil Aktürk, kamu kurumun ve kuruluşlarının idari ve mülki amirleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yerel ve ulusal basın temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplumda okuma alışkanlığı kazandırmak, gençlerin kaynak kitaba erişimini kolaylaştırmak ve öğrencilerin ders çalışmaları için uygun ortam sunmak amacı ile başlanılan Kitap Konağı projesi yapılan törenle hizmete alındı.

Şehrin 3 farklı noktasında başlatılan kitap konağı projelerinden biri olan Paşacık Kitap Konağı içeriği, mimari özellikleri ve sağladığı imkanlar bakımından vatandaşlardan tam not aldı.  Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer açılışta yaptığı konuşmada kitap konağının özelliklerini ve ilerleyen süreçlerde yapılabilecek faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Kitap Konaklarını gençlerin ilgi ve ihtiyaçlarına göre dizayn ettiklerini belirten Başkan Dinçer şu açıklamalarda bulundu; ‘’Paşacık kitap konağımız 360 metrekare kapalı alanı olan Paşacık kitap konağı iki kattan oluşuyor. Modern mimari özellikleri ile gençlerin ilgisini çekebilecek nitelikte dizayn edilen kitap konağı içerisinde grup çalışma odaları, bireysel çalışma odası, araştırma odası, kitap okuma alanları, dinlenme odası ve kafeterya bulunuyor.’’ Dedi.

Aksaray Belediyesinin düzenlemiş olduğu kitap günlerinden de bahseden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer Kitap günlerine 100 Binin üzerinde katılım olduğunu söyledi.

Kitap Günlerinde konuşan Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in kitaba ve gençlere yönelik yaptığı faaliyetlerden ve yatırımlardan dolayı tebrik etti. Milletvekili Aydoğdu, geçmişte kitaba erişimin zor olduğunu son yıllarda başta belediye olmak üzere diğer kamu kurum ve kuruluşlarının eli ile kitaba ulaşımın kolaylaştığını belirtti. Milletvekili Aydoğdu, şehrin 5 farklı noktasında kitap konağı ve kıraathane kazandıran Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e teşekkür etti.

Gençlerin merakla beklediği Paşacık Mahallesi Kitap konağı protokol üyelerinin konuşmalarının ardından kurdela kesme töreni ile açıldı. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer İl Protokol üyelerine ve beraberindeki misafirlerini Paşacık kitap konağını gezdirdi.