BELEDİYE BAŞKANI DR EVREN DİNÇER YAPIMI DEVAM EDEN ŞEHİTLİK MÜZESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

BAŞKAN DİNÇER; ‘’’AZİZ ŞEHİTLERİMİZİN HATIRALARINI ŞEHİTLİK MÜZEMİZDE KORUYACAĞIZ’’

Milli ve manevi değerleri gelecek nesillere ulaştırmak için birçok proje gerçekleştiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yapımı devam eden Şehitlik Müzesinde incelemelerde bulundu.

Aksaray Belediyesi tarafından planlanan Şehitlik Müzesi projesi ile Kurtuluş Mücadelesinden günümüze şehit olmuş tüm Aksaraylı Şehitlerin fotoğrafları, hayat hikayeleri ve eşyaları sergilenecek. Büyük bir titizlikle yapımına devam edilen müze Kılıçarslan Mahallesi Ervah Kabristanlığı içerisindeki Hacılar Hanı binasına dizayn ediliyor.

Aksaraylı şehitlerin adını gelecek nesillere taşıması için başlatılan çalışma için yaklaşık 400 metrekarelik alan üzerinde çalışılıyor. Devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Dinçer, şehitlik müzesi içerisindeki 15 Temmuz şehitleri koridorunu, sinevizyon odasını, anı odasını, şehitler koridorunu gezdi.

Şehitlik Müzesinde devam eden çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, proje alanında çalışmaların büyük oranda tamamlandığını belirtti. Başkan Dinçer, Şehitlik müzesinin şehitlere karşı gösterdikleri minnetin göstergesi olduğunu belirtti.