ALPARSLAN TÜRKEŞ BULVARINDA YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI BAŞLADI

BAŞKAN DİNÇER, "HEDEFİMİZ DAHA RAHAT VE AKICI BİR TRAFİK"

Aksaray Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Alparslan Türkeş Bulvarında yol genişletme çalışması başlattı. Dağılgan Spor Kompleksi civarından başlayan yol genişletme çalışmaları kapsamında orta refüjler daraltılarak Alparslan Türkeş Bulvarı genişletilecek. Bu sayede trafik yoğunluğu kısmen rahatlatılmış olacak.

Aksaray’ın önemli bulvarlarından olan Alparslan Türkeş Bulvarı güzergahı şehrin trafik yükünü artıran önemli tesis ve sanayi bölgeleri güzergahında yer alıyor. Hafta içi OSB, hafta sonu spor organizasyonları nedeniyle daha da artan trafik yoğunluğunu azaltmak ve şehrin iler ki yılları da düşünülerek yol genişletme çalışması başlatıldı.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi. “Göreve geldiğimiz günden bu yana “Yol medeniyettir” kavramından yola çıkarak şehrin birçok noktasında yeni yollar açıp, çetin geçen kış şartlarından dolayı ya da alt yapısını gerçekleştirdiğimiz yerlerde bozulan yollarda asfaltlama çalışmalarımızı yaptık. Şehrin önemli güzergahlarından olan Alparslan Türkeş Bulvarında da daha güvenli ve rahat ulaşım sağlamak için refüjleri daraltarak yolumuzu 1 – 1,5 m genişletiyoruz. Çalışmalar tamamlandığında Alparslan Türkeş Bulvarında ki trafik daha da rahatlamış olacak” dedi.