KONYA YOLU ORTA REFÜJÜ AKÇA AĞAÇLARI İLE DONATILIYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’YILIN HER MEVSİMİNDE AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMASI YAPIYORUZ’’

Şehrin her noktasında ağaçlandırma çalışması gerçekleştiren Aksaray Belediyesi, şehirlerarası yolların orta refüjlerinde yaptığı ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor.

Aksaray Belediyesi ekipleri Konya Yolu Orta refüjünü Akça Ağacı cinsi yetişmiş ağaçlarla donatıyor. Şehrin girişinden başlayarak Polis Meslek Yüksek Okulu Güzergahı boyunca yapılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 250 adet yetişmiş ağaç toprakla buluşturuluyor.

Ağaçların hızlı ve verimli bir şekilde yetişmesi için İklim koşulları, toprak yapısı ve diğer etkenler dikkate alınarak yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile olumlu neticeler elde edilmişti. Ankara yolunda, Nevşehir yolunda ve diğer ağaçlandırma alanlarında uygun toprak zemini oluşturularak yapılan çalışmalar dikkate alınarak Konya Yolundaki ağaçlandırma çalışmalarında da ağaçların uygun biçimde yetişeceği zemin hazırlandı. Konya yolu yetişmiş ağaçlarla donatıldı.

Ağaçlandırma çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehri yeniden ‘Yeşil Aksaray’ unvanına kavuşturmak için çalıştıklarını belirtti. Başkan Dinçer, ağaçlandırma çalışmalarında daha önceden denenmemiş bilimsel ve teknik çalışmalar yaparak olumlu sonuç aldıklarını ifade etti.