KAZAKİSTAN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ YERKEBULAN SAPİYEV BAŞKAN DİNÇER’İ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

BAŞKAN DİNÇER; ‘’KAZAKİSTAN VE TÜRKİYE KARDEŞ İKİ DEVLETTİR’’

Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’i makamında ziyaret etti. Büyükelçi Sapiyev’i kapıda karşılayan Dinçer, Kazakistan Büyükelçisi Sapiyev ile yaklaşık 1 saat süren görüşme gerçekleştirerek Aksaray’ın tarihi kültürel değerleri ve turistik alanları hakkında bilgiler verdi.

Aksaray’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Sapiyev, Aksaray’ın konumu itibari ile Türkiye’nin merkezinde bulunduğuna dikkat çekti. Şehrin gelişen sanayisi, tarım alanları ve barındırdığı tabiat ve kültür zenginlikleriyle ön plana çıktığını söyledi. Sapiyev, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e misafirperverliğinden dolayı Teşekkür etti.

Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev’e yaptığı ziyaretten dolayı teşekkür eden Aksaray Belediye Başkan Dr. Evren Dinçer ise iki kardeş ülkenin ilişkilerinin her geçen gün daha da ileriye ve güzele doğru ilerlemesinden dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti. Başkan Dinçer, Kazakistan halkını Aksaray’ı tanımaya davetti.