MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜNDE AKSARAY BELEDİYESİ BİNLERCE FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDU

‘’YEŞİL VATAN YEŞİL AKSARAY HEDEFİMİZE DOĞRU İLERLİYORUZ’’

11 Kasım Ağaçlandırma gününde tüm yurtta olduğu gibi Aksaray’da da binlerce fidanın dikimi gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle, Aksaray Belediyesi de binlerce ağacı toprakla buluşturdu. Aksaray’da belirlenen noktada ağaçlandırma sahasında ve şehrin birçok noktasında ağaçlandırma çalışması yapıldı.

TOKİ bölgesinde gerçekleştirilen ağaçlandırma törenine; Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Meclis Başkanı M. Mehmet Tüzün, İl Milli Eğitim Müdürü H. Ömer Kartal, İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav,  İl Orman İşletme Müdürü Abitter Yurtman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, İş Kur İl Müdürü Mahmut Akkuş, Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk, sivil toplum kuruluşu temsilcileri,  kolluk kuvvetleri, meclis üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehrin toprak yapısına uygun Mavi Servi, Akçaağaç, Leylandi gibi birçok tür fidanın toprakla buluşturulduğu törende yakın zamanda Türkiye’nin dört bir yanında meydana gelen orman yangınlarını anımsatılarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde gerçekleştirilen ağaçlandırma faaliyetlerinin önemine dikkat çekildi.

Milli ağaçlandırma günü münasebeti ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şu açıklamalarda bulundu; “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana yeşil Aksaray için aralıksız çalışıyoruz.  Geçtiğimiz yıllarda Ağaçlandırma gününde öğretmenlerimiz için hatıra ormanı oluşturmuştuk. Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Kılıçarslan tepesinde farklı yöntemler deneyerek fidan dikimleri yaptık. Yine Orta refüjlerimizi yetişmiş ağaçlarla donattık. Millet bahçelerimizi süs bitkileri ve görsel zenginliğe sahip bitkilerle güzelleştirdik.  Bugüne kadar 200 Bin fidan ve çalı bitkisini toprakla buluşturarak önemli bir mesafe katettik şehrimizin yeşil dokusunu artırmak özlenen yeşil Aksaray için azimle çalışmaya devam edeceğiz” Dedi.