AKSARAY BELEDİYESİ 2022 YILINDA 147 BİN 500 TON ASFALT SERİMİ YAPTI

BAŞKAN DİNÇER “GÜÇLÜ ALTYAPI İLE ŞEHRİMİZİN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Aksaray Belediyesi, 2022 yılında 147 bin 500 ton sıcak asfalt çalışması yaparak son yılların en yüksek sıcak asfalt serimini gerçekleştirdi.

İlkbahar aylarında başlayan yeni yol yapma çalışmaları ve mevcut yolların iyileştirilmesi için yollarda yenileme çalışması gerçekleştiren Aksaray Belediyesi ekipleri, şehrin ana arterleri başta olmak üzere 48 mahallenin tamamında yol yapım çalışması gerçekleştirdi.

Vatandaşlara kolay ve konforlu ulaşım imkanı sunmak amacı ile yapılan yolların altyapı eksiklikleri giderilerek yolun uzun ömürlü olması sağlandı. Yaptığı her çalışmada kaliteyi ön planda tutan ekipler özenle hazırladıkları güçlü zeminleri asfaltla kaplayarak vatandaşların hizmetine sundu.

Geçtiğimiz yıl Paşacık, Laleli, Kurtuluş, Fatih gibi Mahallelerde sıcak asfalt çalışmaları gerçekleştiren ekipler bu yıl Atatürk Bulvarında en kapsamlı yol yapım çalışmasını gerçekleştirdi. Şehrin önemli kavşaklarından olan Makas Kavşağında da yol düzenlemesi ve üst yapı çalışması yapan ekipler bu bölgeye de uzun yıllar kullanılacak yollar yaptı.

Aksaray Belediyesi ekipleri, Makas Kavşağı ve Atatürk Bulvarının yanı sıra 37. Bulvarda, Mithat Gürsoy Caddesinde, Ervah Yolunda, Coğlaki Mahallesi Pazar Alanında, Eski Ceza Evi Caddesinde, Bedir Muhtar Mahallesinde Ve Külliyesinde, Zafer Mahallesinde Kanal Boyunda, Cuma Pazarında, 50 Metrelik Yolda, Pınar Mahallesinde, Hacılar Harmanı Mahallesinde, Konya Yolu Ve Ataköy Yolundaki Yolları Yenileyerek Hizmete Sundu.

Aksaray’da alt ve üstyapı da 2022 yılında rekor seviyede çalışma yapıldığını belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehrin her alanında çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti. Sağlıklı altyapı ve üst yapının önemine vurgu yapan Belediye Başkanı Dinçer; “Çalışmalarımıza hız kesmeden, mevsim koşullarını da göz önünde bulundurarak sürdürüyoruz. Şehrimizin her yerindeyiz. Kentimizin farklı noktalarında çalışmalarımız eş zamanlı devam ediyor. Sonbahara girdik, önümüz malûm kış. Kar yağışı etkili olmadan yollarımızdaki asfalt serimini tamamlayacağız. Yıl içerisinde alt ve üst yapı da planlı çalışarak çok iyi bir ivme yakaladık ve beklentinin üzerinde bir çalışma gerçekleştirdik. 2022 yılında şuana kadar 147 bin 500 ton asfalt serimi ile yeni bir rekora imza attık. Ekiplerimiz, ihtiyaç olan noktalarda yol yapım çalışmalarına devam ediyor. Sağlam altyapı ve güçlü zeminlere inşa ettiğimiz yollarımız vatandaşlarımıza kolay ve güvenli ulaşım imkanı sunuyor.