BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER HOLLANDA’DA GURBETÇİLERLE BULUŞTU

BAŞKAN DİNÇER; ‘"HEMŞEHRİLERİMİZİN OLDUĞU HİÇBİR YER BİZE UZAK DEĞİL"

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Hollanda’nın çeşitli bölgelerinde yaşayan Aksaraylıları ziyaret ediyor.

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Hollanda Bölge Başkanı Hasan Tekten’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Gurbetçilerle buluşma programında Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay ve Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar gurbetçilerle biraraya geldi.

Hollanda da yaşayan Aksaraylı aileleri evlerinde ziyaret eden Başkan Dinçer; Amsterdam, Zaandam, Rotterdam, Den Haag, Beverwijk ve Heemskerk bölgesinde yaşayan Aksaraylı aileleri evlerinde ziyaret etti. Aksaraylı Sivil Toplum Kuruluşları ile biraraya gelen Başkan Dinçer, taziye ziyaretlerinde de bulundu.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in ziyaretini memnuniyetle karşılayan gurbetçi vatandaşlar Başkan Dinçer’i evlerine davet ederek kahvaltı programı düzenlediler. UID Hollanda siyasi İşler Başkanı Savaş Karayazılı ile birlikte namaz sonrasında cami cemaati ile buluşan Başkan Dinçer, gurbetçilere Aksaray’da yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Hollanda’da yaşayan gurbetçilerin tamamına ulaşmak için birbirinden farklı programa katılan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli’yi de makamında ziyaret etti. Büyükelçi Dişli’ye Aksaray Belediyespor forması hediye eden Başkan Dinçer, Büyükelçi’yi Aksaray’a davet etti.

Den Haag’da 68 Aksaraylılar Derneğini ziyaret eden Başkan Dinçer’e 22. 23. ve 24. Dönem Milletvekili ve Ak Parti Brüksel temsilcisi Ruhi Açıkgöz’de eşlik etti. Dernek üyelerine ve gurbetçilere isme özel forma hediye eden Başkan Dinçer, memnuniyetle karşılandı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’da yaşayan engellilere Aksaray Belediyesi aracılığı ile her yıl akülü araç temininde bulunan iş adamlarını da ihmal etmedi. Hollanda da faaliyet gösteren iş adamları Olgun Aydoğan ve Taner Özcan’a plaket takdiminde bulunan Başkan Dinçer, engellilere yönelik gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

Hollanda ziyaretlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Dinçer, Aksaraylıların her yerde yanında olmak için programlar düzenlediğin söyledi. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, UID Hollanda bölge Başkanlığına ve misafirperver hemşehrilerine teşekkür etti.