AKSARAY BELEDİYESİ ULUIRMAK’TA TEMİZLİK ÇALIŞMASI BAŞLATTI

Aksaray Belediyesi temizlik işleri müdürlüğü Uluırmak içerisinde akıntı yoluyla gelen atık ve balçıkları temizleyerek hem kötü görüntüyü hem de çevrede oluşabilecek kötü kokuyu da engellemiş oldu.

Şehrin tam ortasından geçen ve karasu mevkiine kadar uzanan oldukça uzun bir alanı kapsayan Uluırmak kanalında yapılan kapsamlı temizlik çalışması memnuniyet yarattı.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in talimatıyla sabah erken saatlerinde başlayan temizlik çalışmasının Uluırmak kanalı boyunca süreceği belirtildi.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer konuya ilişkin şunları söyledi. “Kış mevsimini iyiden iyiye yaşamaya hazırlandığımız şu günlerde kış hazırlıklarımızda devam ediyor. Şehrimizin simgelerinden biri olan Uluırmak içerisinde başlattığımız temizlik çalışmalarıyla hem çirkin görüntünün ,hem de muhtemel oluşacak kötü kokunun önüne geçmiş olacağız”dedi.

Temizlik çalışmaları kapsamında yaban hayatı da unutulmadı. Güvercin gibi birçok hayvanın Kış aylarında su ihtiyaçlarını zorlanmadan giderebilmeleri için uluırmak içerisinde bir miktar su akıntısına da müsaade edildi.