AKSARAY BELEDİYESİNDEN ALPARSLAN TÜRKEŞ BULVARINDA TRAFİĞİ RAHATLATACAK HAMLE

ALPARSLAN TÜRKEŞ BULVARI GENİŞLETİLİYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’VATANDAŞLARIMIZA KOLAY ULAŞIM İMKANI SUNMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’’

Aksaray Belediyesi’nin vatandaşlara rahat ve güvenli ulaşım imkanı sunmak için başlattığı, yol düzenleme çalışmaları kapsamında Alparslan Türkeş Bulvarında yol genişletme çalışması yapılıyor.

Şehrin yoğun olarak kullanılan Alparslan Türkeş Bulvarında, günün belirli saatlerinde yaşanan trafik yoğunluklarının önüne geçmek için düzenleme yapılıyor. Bulvar boyunca Pazar kapalı semt pazarı önünden geçen güzergahta ve Fatih Millet Bahçesi güzergahındaki yol orta refüjde yapılan düzenleme ile genişletiliyor. Asfaltma çalışmalarının başladığı yolda 600 metre geliş 600 metre gidiş olmak üzere toplamda bin 200 metrelik yolda çalışma yapılıyor. Çalışmalarının tamamlanması ile birlikte mevcut yol 2 metre genişletilerek sürücülere ve yayalara güvenli ulaşım imkanı sunulmuş olunacak.

Alparslan Türkeş Bulvarında yapılan çalışmalara orta refüjlerde yapılan daraltma işlemi ile başlanıldı. Daraltma işlemi sonrasında yolu güçlü zeminlere oturtmak ve uzun yıllar kullanımını sağlamak amacı ile zemin iyileştirme ve PMT serimleri yapıldı. Asfaltlamaya hazır hale getirilen yolda asfalt serim işlemi başlatıldı. Asfaltlama çalışmalarını gece gündüze devam ettiren Aksaray Belediyesi ekipleri orta refüjlerde de ağaçlandırma çalışması yapıyor.

Şehir genelinde yürütülen yol yapım çalışmaları, yeni yol açma çalışmaları, mevcut yolların iyileştirilmesine yönelik yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, bu yıl rekor seviyede sıcak asfalt serimi yaptıklarını söyledi. Alparslan Türkeş Bulvarında da yapılan düzenleme ile trafik yoğunluklarının önüne geçileceğini söyledi.