KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNDE İNŞAAT YAPIMI İÇİN İHALE SÜRECİ BAŞLIYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’YIKIM İŞLEMLERİNİ BÜYÜK ORANDA TAMAMLADIĞIMIZ PROJEMİZİN İNŞAATINA YAKIN ZAMANDA BAŞLAYACAĞIZ’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleriyle Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının destekleriyle şehir merkezindeki Hamidiye Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmalarının başlatılması için ihale süreci başlıyor.

Hamidiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanında yıkım işlemlerini hızlı bir şekilde gerçekleştiren Aksaray Belediyesi şuana kadar toplamda 62 yapının yıkımını gerçekleştirerek atıkları alandan temizledi. Geriye kalan 18 yapının da yıkımını Ocak ayı içerisinde tamamlamayı planlayan Belediye ekipleri, inşaat çalışmalarının başlatılması için uygun bir alan oluşturuyor.

Aksaray Belediyesi ile iş birliği içerisinde Kentsel Dönüşüm Projesini gerçekleştiren TOKİ ise inşaat yapım işleri için 23 Ocak’ta ihaleye çıkacak. İhale sürecinin tamamlanması ile başlayacak olan inşaat çalışmaları ile süreç hızlandırılmış olunacak.

Şehrin kalbinde gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Kentsel Dönüşüm alanında çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında ise yıkım işlemlerinin büyük oranda tamamlandığını ihale sürecinin ardından inşaat çalışmalarının başlayacağını duyurdu.