AKSARAY BELEDİYESİ İZİNSİZ HARFİYAT DÖKENLERE CEZAİ İŞLEM UYGULUYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’NEZİH BİR AKSARAY İÇİN HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALIYORUZ’’

Aksaray Belediyesi, sağlıklı bir ‘Hafriyat Yönetim Sistemi’ oluşturmak amacıyla denetim ve kontrollerini artırdı.

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları denetimi ve idari yaptırımda bulunma yetkisini Çevre ve Şehircilik Bakanlığından devralan Aksaray Belediyesi, atıkların çevre ve insan sağlığına olabilecek zararlı etkilerini en aza indirilebilmek amacıyla Gençosman (Dorikini) döküm sahasını açmıştı.

Şehir genelindeki boş alanlara, tapulu arazilere izinsiz hafriyat dökülmesinin önüne geçmek için hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının depolanabileceği ve bertaraf edilebileceği alanların belirlenmesi önemli bir konuydu. Bu kapsamda Aksaray Belediyesi’de gerekli mevzuat şartlarını da dikkate alarak şehirde sağlıklı bir ‘Hafriyat Yönetimi Sistemi' oluşturdu. Yapılan bu çalışmalar ile izinsiz harfiyat dökme oranı ciddi oranda azaltıldı.

HAFRİYAT TAŞIMA İZİN BELGESİ VERİLİYOR

Harfiyat yönetimi ile ilgili açıklamalarda bulunan Aksaray Belediyesi yetkilileri, tüm çalışmaların Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden gerçekleştirildiğinin de dile getirildi. Harfiyat yönetim sistemi ile ilgili açıklamalrda bulunan yetkililer şu ifadeleri kullandı; “Hafriyat taşıyan araçlara araç takip cihazı taktırılıp bu sisteme kaydedilmekte ve bu işlem sonucu Hafriyat Taşıma İzin Belgesi verilmektedir. Taşıma İzin Belgesi olmayan araçların hafriyat taşımasına izin verilmemektedir. Denetimler Aksaray Belediyesi Çevre Zabıta, Trafik Zabıta ve Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak yürütülmektedir. Sisteme kayıtlı mevcut 82 araç bulunmaktadır. Belirlenen depolama sahaları dışında herhangi bir yere kaçak veya izinsiz hafriyat atığı döktüğü tespit edilen araç ve firma sahiplerine 2872 sayılı Çevre Kanunu gereğince yaptırım uygulanmaktadır” denildi.