AKSARAY BELEDİYESİ PEYZAJ ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

BAŞKAN DİNÇER, "AMACIMIZ YENİDEN YEŞİL BİR AKSARAY OLUŞTURMAK"

Aksaray Belediyesi bir taraftan alt ve üst yapı yatırımlarıyla kenti geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirirken, diğer taraftan park, bahçe, kavşak ve refüjlerde yaptığı peyzaj çalışmalarıyla kış aylarında bile Aksaray’a baharı yaşatıyor.

Aksaray Belediyesi, şehrin daha estetik görünüme kavuşması için kolları sıvadı şehrin çeşitli noktalarında çiçeklendirme ve peyzaj çalışmaları yürütülürken diğer taraftan refüjlerde bakım çalışmaları gerçekleştiriyor.

Konuya ilişkin Aksaray Belediye başkanı Dr. Evren Dinçer şunları söyledi. “Estetik görünümlü, Aksaray’ın yeşil vurgusunun ön plana çıktığı alanlar olsun istiyoruz. Bu kapsamda şehrimizin girişlerini yeniden revize edip, yeşil alanlarımıza daha büyük kuturlu ağaçlar, çalı ve çiçeklik alanlar ekleyerek yenilikçi ve çağdaş bir peyzaj anlayışı ortaya koyuyoruz Aksaray için her şeyin en güzelini yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Kendi seralarında yetiştirdiği süs bitkisi ve çiçeklerle Aksaray’ı adeta bir çiçek bahçesine çeviren Aksaray Belediyesi Park ve Bahçe Müdürlüğü ekipleri orta refüj ve park alanlarına diktiği çalı bitkisi ve ağaçlarla da yeşil alan varlığını her geçen gün artırıyor.

Bunun dışında kuru peyzaj düzenlemesiyle de Şehirde birçok kavşakta modern kavşak uygulaması sürdüren Belediye ekipleri, renkli dolomit taşları, görsel olarak renkli çakıl taşları ve cüruflarla orta refüjlere estetik bir görünüm kazandırıyor.

Aksaray Belediyesi çalışma yapılan bölgelerde sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerektiğine de dikkat çektiler.