TARİHİ MEKANLARDA YAPILAN RESTORASYON ÇALIŞMALARI YEREL VE ULUSAL BASIN MENSUPLARI İLE PAYLAŞILDI

BAŞKAN DİNÇER; ‘’TARİHİMİZE IŞIK TUTACAK TÜM EMANETLERİ KORUYORUZ’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı ile birlikte şehrin tarihi mekanlarında yapılan restorasyon çalışmaları ile ilgili ortak basın açıklamasında bulundular.

Kadim tarihi geçmişe sahip olan Aksaray’ın unutulmaya yüz tutmuş eserlerini gün yüzüne çıkartmak için çalışma yapan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, birçok eserin aslına uygun olarak restore edilmesini sağladı.

Şehrin her noktasında bulunan tarihi mekanlarda başlatılan restorasyon çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Gelecek nesillere ışık tutacak bu çalışmaları Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı Zinciriye Medresesinde düzenlenen toplantıda yerel ve ulusal basın mensuplarına anlattılar.

Zinciriye Medresesinde yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda  Bedriye Medresesi, tarihin farklı dönemlerinde birçok amaçla kullanılan Melik Mahmut Gazi Hangahı ve yakınında bulunan Yusuf Hakiki Baba Türbesinde yapılan restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in göreve gelmesi ile restorasyon çalışmalarının başladığı Kalanlar Köprüsünün de tamamlanarak hizmete açıldığı toplantıya katılanlarla paylaşıldı.

Şehrin sembollerinden olan II. Kılıçarslan Türbesi ve Köşkü’de Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleri ile restore edilmişti. Yapımı tamamlanan türbe ve köşk’ün aktif kullanılmasına yönelik görüşlerde dile getirildi. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı Kılıçarslan Hamamı içerisinde başlatılan restorasyon çalışmalarının devam ettiğini ifade ettiler.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi tarafından yapılan restorasyon çalışmaları için belediye bütçesinden büyük bir kaynağın kullanıldığını söyledi. Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı ise Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in şehrin değerlerine sahip çıkan çalışmalarından dolayı teşekkür ederek başarılar diledi.

Program soru cevap şeklinde devam etti. Toplantı sonunda basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirildi.