BELEDİYE BAŞKANI DR EVREN DİNÇER “YAŞAMIN ATIKLARI SOKAK HAYVANLARI İÇİN YENİDEN” TEMALI YARIŞMANIN KAZANANLARINI ÖDÜLLENDİRDİ

BELEDİYE BAŞKANI DR EVREN DİNÇER

“YAŞAMIN ATIKLARI SOKAK HAYVANLARI İÇİN YENİDEN” TEMALI YARIŞMANIN KAZANANLARINI ÖDÜLLENDİRDİ

BAŞKAN DİNÇER; ‘’GENÇLERİMİZLE ATIKLARIN DÖNÜŞTÜRÜLEREK ÇÖP OLMAYACAĞIN BİR KEZ DAHA GÖSTERDİK’’

‘’ATIK MADDELERDE SOKAK HAYVANLARI İÇİN BARINAK TASARLANDI’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi ve Aksaray Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen “Yaşamın atıkları sokak hayvanları için yeniden” temalı yarışmanın kazananlarına ödüllerini Bilim Merkezinde düzenlenen törenle verdi.

Sokak hayvanları mekan tasarımı yarışmasına Aksaray Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencileri katıldı. 9 takımın yarışmada 40 yarışmacı bilimsel ve teknik açıdan deneyim, bilgi ve tecrübelerini yarıştırarak atıklardan birbirinden farklı ekonomik, kullanışlı doğa dostu ürünler tasarladılar. 36 saatlik yapılan çalışmaların ardından ortaya çıkan ürünler tören alanında tanıtıldı.

Üreten çalışan ve kendini geliştiren tüm gençlere desteğini esirgemeyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’de yarışmayı kazanan öğrenciler için bugün Bilim Merkezinde ödül töreni düzenledi. Gençlerin emeğini karşılıksız bırakmayan Başkan Dinçer 1. Seçilen grup için 2 Bin TL 2. Seçilen grup için bin 500 TL ve 3. Seçilen grup için bin TL ödül verdi.

Aksaray Bilim Merkezinde düzenlenen ödül törenine Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammmed Sarı, dekan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Havva Ülgen Bekişoğlu, mimarlık fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.

Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi olarak gençlerin üretmeye topluma faydalı bilimsel ve teknik çalışmalar yapmasından mutluluk duyduklarını söyledi. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında Aksaray Belediyesi ve Aksaray Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen yarışma ile atıkların çöp olmadan dönüştürülebileceğini bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. Başkan Dinçer yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek öğrencilere başarılar diledi.