AKSARAY BELEDİYESİ TÜRKİYE’DE SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN ÖNCÜSÜ

BAŞKAN DİNÇER; ‘’BU ŞEHİRDE KİMSE YALNIZ DEĞİLDİR’’

Sosyal yardım hizmetlerini etkin bir şekilde yürüten Aksaray Belediyesi Sosyal Belediyeciliğin öncüsü olmaya devam ediyor.

Aksaray Belediyesi toplumun her kesiminin özellikle sosyo-ekonomik açıdan desteğe ihtiyaç duyan ailelerin daha iyi yaşam koşullarına ulaşmalarını sağlamak için sosyal hizmetleri en etkin yürüten belediyeler arasında gösteriliyor.

Yaz döneminde tarımsal üretimden elde ettiği gelirleri una dönüştürerek bin 700 aileye un dağıtımı gerçekleştirmişti. İhtiyaç sahibi vatandaşların temel gıda ihtiyaçlarını karşılayan Aksaray Belediyesi ekipleri, 3.5 yıldır sürdürülen çölyak ve trozonemi hastalarına glütensiz gıda desteğine de ara verilmeden devam ediliyor. Glutensiz gıda tüketmek zorunda olan yaklaşık 105 hastaya ihtiyaç duydukları ürünler Belediye ekipleri tarafından ulaştırılıyor.

İhtiyaç sahibi ailelerin gıda ihtiyaçlarının karşılanması adına yapılan çalışmalardan bir diğeri olan alışveriş çeki dağıtımı da aralıksız sürdürülüyor. Ayrıca günlük olarak ailelere ekmekte ulaştırıyor.

Belediye ekipleri tarafından evden çıkma imkânı olmayan hastalara evde sağlık hizmeti verilerek ziyaret edilen hastaların pansumanı yapılmakta, tansiyonu ölçümleri gerçekleştiriliyor.  Ayrıca tek başına yaşayan ve temizlik, fatura ödemeleri gibi işlerini kendi başlarına halledemeyen yaşlılara evde temizlik hizmeti sunulmaktadır. Bu hizmet kapsamında vatandaşların yaşam alanı Belediye personelleri tarafından temizlenmektedir.

Belediye bünyesinde görev yapan bayan ve erkek kuaförleri, ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ederek ebeveynlerin ve çocuklarının saç kesim işlemi gerçekleştirilmektedir.

Aksaray Belediyesine bağlı Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, Engelli Koordinasyon Merkezi’nde engelliler için E-KPSS kursu, takı tasarım kursu, filografi kursu ve nefes eğitimi kursu verilmektedir. Eğitimde fırsat eşitliği sağlanması amacı ile açılan sınavlara hazırlık kursları hizmetinden de gençler ücretsiz olarak yararlanmaktadır.

Engelli Koordinasyon Merkezi bünyesinde hizmet vermekte olan Engelli Aracı ile engelli vatandaşlar evlerinden alınarak hastaneye ya da fizik tedavi merkezlerine bırakılmakta, işleri bittikten sonra tekrar evlerine dönüşleri sağlanmaktadır.

Sosyal Mağaza Otobüsü ile merkezde bulunan mahalle ve merkeze bağlı köylere gidilerek ihtiyaç sahibi vatandaşlara kullanılmamış kıyafet yardımında bulunulmuştur.

Belediye tarafından şehrimizin çeşitli yerlerine yerleştirilen kıyafet kumbaralarından toplanan kıyafetler ayırıldıktan ve kuru temizleme işleminden geçirildikten sonra sosyal mağaza aracılığı ile vatandaşlara ulaştırılmaktadır. Ayrıca sosyal mağazada ayakkabı yardımı da yapılmaktadır.

Haftanın belirli günlerinde hastanede yatan vatandaşlarımız ziyaret edilerek hasta bakım çantası/seti dağıtımı yapılmaktadır. Set içerisinde kolonya, terlik, peçete, ıslak mendil, kahve ve poşet çay bulunmaktadır.

Haftanın belirli günlerinde Aksaray Eğitim Araştırma Hastanesinde doğum yapan bayanlar ziyaret edilerek bebek çantası hediye ediliyor. Çanta içerisinde bebek şampuanı, zıbın takımı, ıslak mendil, bebek bezi, anneler için bebek çantası ve kolonya bulunuyor.

Ayrıca Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doğum yapan ve aracı olmayan anneler için Bebek Taksi hizmeti verilmeye başlanmıştır. Bebek Taksi 7 gün 24 saat hizmet vermektedir.

Aksaray Belediyesinin sosyal çalışmalarından faydalanan vatandaşlar Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e ve ekiplerine teşekkür ederek memnuniyet duyduklarını ifade ediyorlar.